Nieuwe Primark voor Mallorca

door admin
Nieuwe Primark voor Mallorca

Dan opent de keten een vestiging in het splinternieuwe winkelcentrum FAN Mallorca Shopping, vlakbij het vliegveld. De nieuwe vestiging meet 5.600 vierkante meter en ligt verspreid over twee verdiepingen.

Spanje is voor de Ierse zaak het eerste land dat vanaf het begin een sterke groei liet zien. Primark komt wat klanten betreft nog voor de eveneens Spaanse keten Zara met 8,86 miljoen kopers en de Zweedse H&M met 6,78 miljoen kopers.

Nieuwe vestigingen

Het Ierse bedrijf gaat de komende jaren flink investeren in Spanje. Zo is een budget van 50 miljoen euro gereserveerd om nieuwe vestigingen te openen in het land. Ook Tarragona, Valencia en Bilbao krijgen een nieuwe vestiging. In de tien jaar dat Primark in Spanje bezig is, zijn er 41 winkels geopend waar ruim 5.000 mensen werkzaam zijn.

Grootste filiaal

Het grootste filiaal van Primark in Spanje werd in oktober geopend aan de Gran Via in Madrid. Het is de tweede grootste vestiging van de keten ter wereld met 12.400 vierkante meter en ruim 400 medewerkers. Deze winkel haalde twee records. Het is de tweede Primark-zaak waar de meeste omzet werd gehaald. Daarbij ook een iets minder vrolijk record: het is de zaak waar het meest gestolen wordt.

Dit vind je misschien ook leuk