Online winkelen bij Ikea in Spanje vanaf december

door admin
Online winkelen bij Ikea in Spanje vanaf december

Wie de blauw-gele meubelgigant liever mijdt, of er te ver vandaan woont, kan nu verheugd uitkijken naar de online variant die vanaf december in heel Spanje beschikbaar zal zijn. Het begin is al gemaakt met een pilot-project in de Spaanse provincies Valencia en Bizcaya. Online shoppen bij de Zweedse zaak kan al in Zweden zelf, Groot-Brittannië, Duitsland, Canada en de Verenigde Staten.

Heel Spanje

De klant kan de gekochte items thuis ontvangen of deze afhalen bij een door hem of haar geselecteerde Ikea-vestiging of een afhaalpunt. De verzendkosten verschillen afhankelijk van waar men woont en het aantal gekochte producten. Het doel van Ikea is dat de online verkoop nog voor het einde van het jaar beschikbaar is bij alle filialen in Spanje.

Iedereen binnen bereik van een Ikea

Met de online service wordt de Ikea ook toegankelijk voor mensen die in meer afgelegen gebieden wonen of verder van een van de 16 winkels die het Zweedse bedrijf in Spanje heeft vandaan. Vanaf volgend jaar en met dit nieuwe online systeem zal 80% van de Spaanse huishoudens een Ikea-winkel op minder dan een uur rijden in de auto vandaan zijn.

Groei door China

Ikea maakte het afgelopen jaar een groei door van 7,1% die met name iss te danken aan de snelle groei van de meubelzaak in China. In Spanje werd onlangs de nieuwe catalogus gepubliceerd en verspreid. Het gaat om de twintigste editie van deze dikke reclamefolder vol met nieuwe producten en aanbiedingen. De oplage van deze gids is bijna 10 miljoen exemplaren.

16 winkels in Spanje

De winkels van IKEA Spanje zijn gevestigd in Alcorcón, San Sebastián de los Reyes, Ensanche de Vallecas (alledrie in Madrid), Badalona, L´Hospitalet de Llobregat en Sabadell in Barcelona, Castilleja de la Cuesta (Sevilla), Málaga, Jérez (Cádiz), Barakaldo (Bizkaia), Pola de Siero (Asturias), Murcia, Zaragoza, A Coruña en Arroyo de la Encomienda (Valladolid) en Alfafar (Valencia).  Daarnaast beschikt het bedrijf over een bezorgpunt in Navarra en twee distributiecentra in Valls (Tarragona). Van hieruit worden de producten naar de winkels in Spanje en Portugal gebracht. 

Dit vind je misschien ook leuk