Hablamos? Spaanse bevolking die wil praten, laat van zich horen

door admin
Hablamos? Spaanse bevolking die wil praten, laat van zich horen

De Facebookcommunity die onder die naam werd geopend werd op het moment van schrijven van dit artikel gevolgd door 10.638 personen en de boodschap werd al 6.376 keer gedeeld. In de voorgestelde mobilisatie voor zaterdag 7 oktober voor de gemeentehuizen in Spanje, gekleed in het wit, zijn al 8.237 mensen geïnteresseerd. 

De vrije vertaling van de oproep is als volgt:

Het is tijd om te besluiten dat Spanje als land beter is dan zijn overheden. 

Ze hebben haat gezaaid, ons tegenover elkaar gesteld en verdeeld. Als we niet als samenleving optreden, wordt Spanje een moeilijk land om in te wonen. Daarom moeten we als burgers een stap voorwaarts zetten en komende zaterdag gekleed in het wit of met witte doeken en witte spandoeken de straat op gaan, om te laten zien dat we niet willen dat ze ons gebruiken, ons tegenover elkaar zetten, tegen ons liegen en dat we veel meer zijn en dat zij het niet meer kunnen oplossen, maar dat het volk, de dialoog en het vreedzaam samenleven dat kunnen doen.

In de afgelopen dagen hebben we woede gevoeld en boven alles, een grote triestheid. Dingen die we nooit hadden willen zien en die zijn ontstaan door onverantwoordelijke leiders, die niet luisteren en niet praten. Als bevolking moeten we degenen die ons in een straat zetten zonder uitweg negeren en ontkennen. Niet in onze naam.

We weten dat de vreedzame samenleving mogelijk is. Spanje is beter dan zijn leiders en dat heeft het land in talloze situaties laten zien. Het is tijd om ons te verenigen en om ze te laten zien dat ze incapabel en onverantwoordelijk zijn geweest en dat er een andere manier is om de dingen aan te pakken. Zonder blokken of stoten moeten we kiezen voor de weg van de dialoog, voor het respect en voor begrip. We zijn met velen, we zijn divers, we zijn respectvol en boven alles willen we een beter land en niet een land waarin het oneindig slechter is. 

De vreedzame samenleving verkrijg je al pratend en de wetten dienen deze dialoog. Wetten kunnen niet worden gebruikt als obstakel, maar zeker ook niet om een burgerlijk conflict op de wekken. We moeten zeggen ‘het is genoeg’ met betrekking tot deze spiraal, deze afremmen, gaan zitten en denken aan ons land. Via de democratie, het luisteren en de dialoog bereik je solide, sociale en duurzame overeenkomsten. 

De mensen willen een land dat gebaseerd is op wederzijds respect, broederlijke dialoog en de vreedzame democratische samenleving. Als teken dat we tegen geweld zijn hangen we witte lakens aan onze balkons. In plaats van het oprichten van muren, hebben we een wit en leeg doek nodig om gezamenlijk een land op te construeren waarin we allemaal passen.

Spanje als land is beter dan zijn regeringen, Gaan we praten?

De bijeenkomsten worden zaterdag 7 oktober om 12 uur gehouden voor de gemeentehuizen van alle steden of dorpen in Spanje. Klik hier voor de link naar de Facebookpagina om het bericht te kunnen delen. 

Dit vind je misschien ook leuk