Man doodgestoken in Marbella na uit de hand gelopen ruzie

door admin
Man doodgestoken in Marbella na uit de hand gelopen ruzie

Dit was al het derde ernstige misdrijf dat plaatsvond binnen een week in de provincie Málaga. Volgens de politie is het slachtoffer van dit misdrijf overleden ten gevolge van een messteek in de borst. Het onderzoek naar wat zich precies heeft voorgedaan is nog gaande.

Meerdere ernstige incidenten

Het eerste incident deed zich maandagavond voor in de wijk Los Nucleos nabij het kermisterrein in Fuengirola. Hier werden rond 18:30 ’s avonds de hulpdiensten ingeschakeld nadat een schietpartij had plaatsgevonden. Het ambulancepersoneel kon het leven van het neergeschoten slachtoffer niet meer redden. De dader van het misdrijf is nog niet aangehouden, vermoed wordt dat het om een familielid van het slachtoffer gaat.

Op donderdag bracht een vijftigjarige man na een familieruzie zijn eenentachtigjarige moeder met een wapen om het leven. De man, die werkzaam was als beveiliger, lijdt volgens familie aan schizofrenie. Hij is inmiddels overgebracht naar een gevangenis.  

Op diezelfde donderdag ontstond rond 21:00 uur paniek op straat in de wijk Capuchinos in Málaga. Met steekwapens en stokken gewapend brachten jongerenbendes al schreeuwend schade toe aan huizen en auto’s. Een van hen trok een pistool en loste diverse schoten. Buurtbewoners alarmeerden de politie die vervolgens met een twaalftal patrouillewagens in de wijk te hulp schoot. Er werden alleen lege kogelhulzen aangetroffen. Slechts enkele bewoners durfden iets over het incident los te laten tegen de politie.

Toename criminaliteit

Volgens de statistieken van het ministerie van Binnenlandse zaken is de criminaliteit in de provincie Málaga in het eerste half jaar van 2019 met 2,6% gestegen ten opzichte van het eerste half jaar van 2018. Daarmee is de criminaliteit in de provincie Málaga na de provincie Sevilla het meest toegenomen in de autonome regio Andalusië.

Het percentage stijgt zelfs nog meer wanneer alleen gekeken wordt naar het aantal misdrijven in de stad Málaga: in het eerste half jaar van 2019 was sprake van een stijging van 5,7% vergeleken met het eerste half jaar van 2018. Voor de inwoners van de stad Málaga is de berichtgeving over georganiseerde misdaad en drugshandel aan de Costa del Sol al niet meer uitzonderlijk. Drugshandelaars ontlopen politiecontroles op Gibraltar en zoeken naar nieuwe routes voor hun hasjvervoer. Afgelopen week nog werden 18 bendeleden opgepakt die drugs vanuit Marokko Spanje binnensmokkelden.  

Dit vind je misschien ook leuk