Multifunctioneel historisch gebouw te koop aan Spaanse Costa Blanca

door admin
Multifunctioneel historisch gebouw te koop aan Spaanse Costa Blanca

Het statige pand werd in 2002 nog volledig gerenoveerd met behoud van historische elementen en is sindsdien onberispelijk onderhouden. Tot recent was Hotel Casa Entre Viñas hier gevestigd. Een begrip tot in de wijde omtrek na een jarenlange uitstekende dienstverlening. Vanwege de gunstige locatie is Casa Entre Viñas aantrekkelijk voor een breed publiek, variërend van vakantiegangers tot zakenlieden. Dat de reputatie uitstekend is blijkt wel uit de booking.com-rating van 9,3 en de officiële classificering als B&B in een superieure categorie met 4 sterren.

Indeling pand

Het elegante herenhuis telt 4 suites met eigen badkamer, 2 zalen met terras voor multifunctioneel gebruik, zoals evenementen of restaurant, een bodega, 2 loftappartementen met separate ingang en op de grondverdieping nog een eenheid bestemd voor alle commerciële doeleinden. Dit is mogelijk uit te breiden tot restaurant en of bar. Verder is er nog een garage en een zwembad. Op de vloeren liggen nog originele vloertegels bestaande uit verschillende soorten marmer en het pand wordt verder gesierd door prachtig hout- en smeedwerk. Het is een ware architectonische parel en zeer stijlvol ingericht.

Aspe

Aspe is een authentiek Spaans dorpje met veel uiterlijke kenmerken die dateren uit de Middeleeuwen. Smalle, sfeervolle steegjes komen uit op gezellige pleinen waarvan Plaza Mayor het belangrijkste is. Het ligt in het binnenland van Alicante en slechts op 15 minuten van het vliegveld en 20 minuten van de stad. In 40 minuten rijden naar het zuiden staat u in de badplaats Torrevieja met de fameuze zoutmeren en het kost u een autorit van 50 minuten om Benidorm te bezoeken. De dichtstbijzijnde stad is Elche met zijn beroemde palmenboulevard en het lyrische middeleeuwse drama Misteri D’Elx dat door Unesco tot Werelderfgoed werd verklaard. In restaurants staan veel rijstgerechten, waaronder de beroemde paella of de ‘cocido con pelotas’ op de kaart.

Omgeving Aspe

De omgeving is zeer landelijk en wordt gekenmerkt door wijnbouw. De wijnen uit Aspe zijn opgenomen in het keurmerk D.O. Uva Embolsada del Vinalopó en de druiven worden traditioneel gegeten door Spanjaarden tijdens de jaarwisseling als de klok 12 slaat. Bij elke klokslag eet men één druif voor een jaar vol geluk. In de omgeving zijn talloze wandelroutes en bijzondere bezienswaardigheden, waaronder kastelen, bronnen en mooie natuurgebieden. Paisatge Natural Protegit Serra del Maigmó i Serra del Sit is hiervan het dichtstbijzijnde met mooie wandelroutes of mogelijkheden om te mountainbiken.

Janssens Partner Real Estate

Overweegt u een Bed & Breakfast te beginnen aan de zeer populaire Costa Blanca of heeft u ambities om een sfeervol restaurant te starten, dan biedt Casa Entre Viñas hiertoe een perfecte gelegenheid. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met het Nederlandstalige makelaarskantoor Janssens Partner Real Estate. Dit familiebedrijf, gespecialiseerd in onroerend goed langs de hele Costa Blanca en in het binnenland, werd al in 1995 opgericht. Met drie kantoren in de provincie Alicante biedt Janssens Partner Real Estate zodoende al bijna 25 jaar betrouwbare kwaliteitsservice en professionele integriteit tegen een goede prijs.

Het makelaarskantoor biedt zorgvuldig geselecteerde eigendommen, waaronder appartementen en villa’s direct aan zee, naast golfbanen, fraai gelegen fincas en unieke panden in dorpskernen of stadscentra. Heeft u vragen over het prachtige Casa Entre Viñas of wilt u zich oriënteren over de aankoop van een woning of bedrijfspand in de provincie Alicante of langs de Costa Blanca neem dan nu contact op met Janssens Partner Real Estate voor Nederlandstalige begeleiding bij aankoop of (ver)huur en verdere ondersteuning aangezien het bedrijf lokaal aanwezig is. U kunt ook een kijkje nemen op de website Janssenspartner.

Dit vind je misschien ook leuk