Beleggen in Bitcoins of toch in goud?

door admin
Beleggen in Bitcoins of toch in goud?

Op dit soort vragen en meer wordt antwoord gegeven tijdens een seminar van Alex Spanje op 13 december aanstaande in het Beleggerscentrum in Marbella getiteld ‘Beleggen in bitcoins of in goud’. Tijdens dit gratis seminar worden de twee beleggingen met elkaar vergeleken. Enerzijds wordt door experts ingegaan op het goud, dat al eeuwenlang een veilige investering is geweest en anderzijds komt de nieuw opgekomen bitcoin aan de orde. Wat zijn de verschillen en wat zijn juist de overeenkomsten?

Meer over de Bitcoin

Een bitcoin is zogezegd een revolutionaire cryptocurrency: een dititale munteenheid die wordt gebruikt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten. Bitcoin (met hoofdletter) is het netwerk en de technologie waar de cryptocurrency bitcoin op gebaseerd is. Het Bitcoin-netwerk bestaat uit een blockchain. Een blockchain is een publieke database waar alle data per 10 minuten in blokken gesorteerd wordt. Cryptovaluta bestaan dus uit een stuk versleutelde code waarin de transacties die ermee worden gedaan worden opgeslagen.

Betaalgemak

Betalen met bitcoins is eenvoudig. De ene persoon doet direct een betaling aan de andere persoon, zonder dat er een derde partij tussen zit om deze betaling te controleren en verwerken. Op internet betaalt u gemakkelijk met een betaalprogramma of via een app. Wanneer u in een winkel, een café of restaurant bijvoorbeeld betaalt met bitcoins, gebruikt u uw smartphone. De betaling is in een paar klikken voltooid. Ook kunt u bitcoins sparen of in bitcoins investeren, net als met euro’s of andere valuta het geval is. De diensten die dit mogelijk maken worden inmiddels wereldwijd aangeboden en er zijn al vele tientallen wisselmarkten waar u met bitcoins kunt handelen of speculeren.

Onstaan van Bitcoin

De eerste bitcoinmarkt werd begin 2010 gelanceerd. Hier werden bitcoins gekocht en verkocht met reglier geld. Kort daarna opende de nieuwe bitcoinmarkt, Mt Gox, haar deuren. In oktober van 2010 begon de prijs, een paar cent per Bitcoin, te stijgen en een maand later bestond de bitcoineconomie uit één miljoen Amerikaanse dollars, destijds 50 dollarcent per Bitcoin. Eind 2012 ging in Frankrijk de eerste bitcoinmarkt online met een officiële bankstatus en werden bitcoinbetalingen voor het eerst geaccepteerd door grote spelers op de markt. Vervolgens steeg de prijs snel na veel aandacht voor de bitcoin in de reguliere media, de hoge belastingen op spaargeld en aanhoudende onvrede over de traditionele banken.

Bitcoins en mogelijkheden voor beleggers

Hoewel de waarde van bitcoins niet gerelateerd is aan de waarde van goud, zoals dat met traditionele munten wel het geval is, kunnen bitcoins dus wel met geld gekocht worden. Martin Totté van Alex Spanje geeft tijdens de lezing op 13 december uitleg over de mogelijkheden en verschillen tussen investeren in bitcoins en in goud. Kortom, een boeiend thema voor iedereen die nieuwe beleggingsmogelijkheden zoekt maar ook voor iedereen die graag iets meer over de actuele geldmarkt wil weten.

Reserveren

Wilt u een plek reserveren meld u dan geheel vrijblijvend en kosteloos aan door een email te sturen naar info@alexspanje.com of door te bellen naar +34 952 924 011. Na afloop van het seminar kunt u napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit vind je misschien ook leuk