Fiscaal, juridisch of economisch advies nodig in Spanje?

door admin
Fiscaal, juridisch of economisch advies nodig in Spanje?

Het Nederlands Business Centrum Spanje staat klaar voor Nederlanders en Belgen in Spanje en is een initiatief van ondernemer Erik de Haan. Het centrum is gevestigd in La Nucía (Alicante) en beschikt over een oppervlak van 600 vierkante meter aan kantoorruimte. Acht tot tien bedrijven hebben er een eigen kantoor. Andere bedrijven kunnen middels flexplekken gebruik maken van de installaties van het gebouw. Die bestaan onder meer uit gemeenschappelijke vergaderruimtes en een presentatieruimte voor circa zeventig personen ook te huur voor bedrijven, verenigingen etc. die niet bij het centrum zijn aangesloten. Om het pand ligt een mooie tuin en het ligt in een rustige wijk van La Nucía.

Uniek project

Nergens anders is een business centrum met alleen Nederlandstalige bedrijven buiten Nederland en België te vinden. Diensten van de bedrijven in het centrum worden aangeboden in zowel het Nederlands als in het Spaans. Specialisten zijn hier te raadplegen voor de meest uiteenlopende juridische en economische vraagstukken. Ze zijn zonder uitzondering tweetalig en kennen Spanje en de Spaanse fiscaliteit, wetgeving en cultuur als geen ander.

Het unieke aan het project is wat ook wel one-stop-shop genoemd wordt: Op één locatie kunnen alle specialisten voor juridische en economische vraagstukken geraadpleegd worden. Dankzij de professionaliteit van de in het Business Centrum gevestigde bedrijven kan iedere Nederlander of Belg er op vertrouwen dat hij in goede handen is en dat er altijd een degelijk advies volgt. De verschillende specialisten in het centrum werken bovendien, daar waar nodig, ook samen voor een optimaal resultaat.

Beroepsgroepen

De volgende beroepsgroepen zijn in het business centrum te vinden: een advocatenkantoor, een boekhoudkantoor /fiscaal adviseur, een ondernemings adviseur, een specialist in erfrecht en afwikkeling van nalatenschappen, een Nederlandse notaris, een verzekeringskantoor, een makelaar, een architect, een gestor en een vertaalbureau.

Flexplekken

Voor bedrijven die met regelmaat aan de Costa Blanca opereren, maar die (nog) niet over een vaste vestiging beschikken, zijn er flexplekken. Twintig volledig ingerichte werkplekken met alle kantoorvoorzieningen en beschikking over de vergaderruimtes kunnen door hen worden gebruikt. Ook hier geldt dat deze bedrijven zich natuurlijk niet alleen tot de Nederlandstalige markt hoeven te beperken.

Kenniscentrum

Door de opzet van het business centrum en de bedrijven die zich er gevestigd hebben en nog zullen vestigen, fungeert het Nederlands Business Centrum Spanje ook als een kenniscentrum. Daarom zullen er met enige regelmaat activiteiten georganiseerd worden zoals open dagen, informatiedagen of presentaties en netwerkbijeenkomsten voor particulieren, maar ook voor ondernemers.

Nieuwsbrief

Elke maand worden er twee nieuwsbrieven gepubliceerd, één met uiteenlopend nieuws, nieuwtjes en informatie voor de particulier en de tweede nieuwsbrief wordt uitgegeven voor juristen en bevat nieuws over juridische kwesties. Wil je meer weten, kijk dan op de website of neem contact op via +34 965 021 222 of info@nbcspanje.com. Op werkdagen is het Nederlands Business Centrum Spanje geopend van 9 tot 17 uur.

Dit vind je misschien ook leuk