De top 5 beste strandvakanties in 2018 in Spanje

door admin
De top 5 beste strandvakanties in 2018 in Spanje

Voor wie graag een ander pad in slaat dan het gebaande krijgt hier de top 5 strandvakanties in Spanje voor 2018.

1. Asturias

Asturias is een van de parels van Spanje die nog niet echt door toeristen is ontdekt. Ver van de bruisende toeristische plaatsen vind je de door rotsen omgeven kustlijn van Asturias. Prachtige stranddorpjes en relaxte surfers is wat je hier vooral tegen zult komen. Toch is het niet alleen een regio om uren op het strand te liggen. Ook in het binnenland valt hier genoeg te ontdekken. Je vindt hier het beste van de combinatie strand, zee en bergen. 

2. Langre

Langre ligt in de streek Cantabria. De twee goudgele stranden hier zijn ronduit spectaculair. Omgeven door rotsen en groene weiden kun je hier op de ruige zee heel goed surfen. Hotel La Posada de Langre ligt op slechts 500 meter afstand van het strand en is daardoor een echter aanrader om je vakantie in door te brengen.  

3. Tamariu

Aan de Costa Brava ligt Tamariu. Je vindt hier goudgele stranden, omgeven door prachtige rotsen en wellicht zie je nog een van de oude roversholen. Ondanks dat je hier ver verwijderd bent van de massa’s toeristen elders langs de Costa Brava, ben je toch zeker niet in een afgelegen gebied terechtgekomen. Je beschikt hier over alle comfort en voorzieningen. Een internetverbinding voor een spelletje roulette op Unibet zal ook vrijwel nergens ontbreken. Kraakhelder water en pittoreske authentieke vissersdorpjes is wat je hier veel tegenkomt.

4. Playa del Inglés 

Op het populaire eiland Gran Canaria ligt Playa del Inglés aan de zuidkust. Het zijn vooral de zandduinen van Maspolomas die in het oog springen. Het is niet gek dat de zandduinen je aan een woestijn doen denken, want het zand is afkomstig uit de Sahara. Het is een toeristische plaats, echter niet op een storende manier. De honingkleurige stranden en de vriendelijke mensen maken dat je hier volledig tot rust komt. Als accommodatie is Bohemia Suites & Spa een echte aanrader, want vanuit het hotel heb je een spectaculair uitzicht over de zandduinen.

5. Es Pujols

Formentera is een schitterend eiland ten zuiden van het party-eiland Ibiza. Es Pujols is een van de stranden op het eiland en als je niet te ver wilt lopen voor je voeten het warme zand raken, dan is Hotel Blanco Formentera een aanrader. Dit hotel ligt op slechts twee minuten loopafstand van Es Pujols. Formentera is een eiland met rustig helder water en leent zich niet alleen heel goed voor een vakantie met het hele gezin. Je kunt hier namelijk ook veel activiteiten ondernemen, zoals duiken, kajakken, surfen, wandelen en fietsen.

Dit vind je misschien ook leuk