Zeventiende editie Swap your Stuff event daverend succes

door admin
Zeventiende editie Swap your Stuff event daverend succes

Charo van Hulst organiseert sinds 2009 regelmatig deze bijeenkomst waar vrouwen bijeenkomen met kleding, accessoires en schoenen die ze zelf niet meer gebruiken. Deze spullen worden uitgestald en alle dames kunnen vervolgens spullen uitzoeken om mee naar huis te nemen. De overgebleven kleding gaat naar de Charity Shops van dit goede doel. Het evenement vond dit keer plaats in de trouwhal van het gemeentehuis van Benahavís. De gemeente stelde deze ruimte, de parking en andere faciliteiten gratis beschikbaar aan Charity by Charito en voor het goede doel.

Charo van Hulst, oprichtster van Charity by Charito: ‘Met trots kan ik melden dat we met 57 dames van acht nationaliteiten in vier uur tijd 1.750 euro hebben ingezameld. Daarbij is er nog een minibus vol met kwalitatief goede kleding gedoneerd aan de Charity Shop van Debra in San Pedro’.

Stichting Debra

Sinds het najaar van 2013 is de Stichting Debra het goede doel waarvoor Charity by Charito zich inzet. Deze stichting helpt vanuit Marbella 262 vlinderkinderen in heel Spanje met Epidermolysis Bullosa (EB), een zeldzame en erfelijke huidafwijking die vanaf de geboorte aanwezig is. De hechting van de verschillende huidlagen is verstoord waardoor blaren ontstaan. Bij gezonde mensen ontstaan blaren na langdurige wrijving op de huid. Bij mensen met EB ontstaan blaren soms al door het dragen van kleding en bij alledaagse handelingen (zoals blaren op de handen na het vasthouden van het fietsstuur).

Er bestaat nog geen behandeling die Epidermolysis Bullosa kan genezen. Wel kan, door goede verzorging en verbandmiddelen, het dagelijks leven zo aangenaam mogelijk worden gemaakt. Door het doen van wetenschappelijk onderzoek naar EB is er wellicht in de toekomst genezing mogelijk. Debra zet zich in voor al deze zaken en heeft daarom financiële steun nodig. Deze probeert de stichting te verkrijgen via subsidies en giften van fondsen, maar ook via speciale acties zoals deze Swap your Stuff Party van Charity by Charito.

25-jarig jubilieum Debra

Omdat Debra dit jaar 25 jaar bestaat, organiseerde Charity by Charito een speciale veiling die 408,90 euro heeft opgeleverd. Het was een groot succes en het meest gewilde item dat werd geveild was een handtas van Louis Vuitton. Charo: ‘Elk jaar worden steeds mooiere merken en duurdere items gedoneerd om hier te kunnen veilen, dat is een mooie tendens die ik graag voortzet. De volgende Swap your Stuff Party verwacht ik in komende juli in Málaga te organiseren. Voor de lokatie ben ik in gesprek met restaurant Vino Mio. In september volgt er nog een editie in samenwerking met netwerkvereniging Costa Women. Voor deze editie hoop ik weer gebruik te kunnen maken van de faciliteiten van de gemeente Benahavís. Bij deze wil ik mijn contactpersoon en vriendin Mari Angeles Mena Muñoz van de gemeente dan ook hartelijk bedanken voor haar hulp en inzet voor deze editie!’

Dit keer werd het event ook gesponsord. Toon Roijers van Heart4Homes nam een deel van de catering op zich en hield een korte presentatie over zijn werk en toonde een video van drie minuten. Tijdens de daaropvolgende raffle werden 37 prijzen verloot met een totale waarde van circa 2.000 euro. Alle dames gingen tevreden naar huis met een goody bag en een tas vol kleding.

Foto

Op de groepsfoto Is Charo te zien met Wethouder, Mari Angeles Mena Muñoz (links), Lena Riedl (midden) van Debra Spain. Lena is een charmante Butterfly Lady van 25 jaar oud. Haar vader richtte 25 jar geleden Debra Oostenrijk op. Lena loopt nu één jaar stage bij Debra Spanje en gaf tijdens het Swap your Stuff event een indrukwekkende speech over haar leven met deze huidziekte. Alle aanwezige dames waren flink onder de indruk van haar woorden en moedige performance. Verder was ook Marketing Director Debra Spain, Evanina Morcilla de Makow, aanwezig.

Vrijwilligers nodig in Charity Shop

Charo wil eveneens van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te doen: ‘In de charity shop van Debra in San Pedro zijn vrijwilligers nodig. Er komt daar zoveel kleding aan dat er meer handen nodig zijn om deze uit te zoeken en te verkopen. Wie op zoek is naar vrijwilligerswerk in de buurt van Marbella en tijd over heeft om enige uren per week in de winkel te komen helpen, kan contact opnemen met Charo via haar email account: butterflychildren@debra.es

Charity Golf & Ball Aloha Golf

Bovendien is Charo nu druk bezig met de organisatie van een charity golf event, de 17e editie van The Butterfly Children Golf & Ball op Aloha Golf Club. Het golfen voor het goede doel vindt plaats op zaterdag 2 juni en op zondag 3 juni wordt er een schitterend georganiseerd op het terras van Aloha Golf Club met een loterij en live optreden. Kijk voor meer informatie op de website van Debra.

Dit vind je misschien ook leuk