Schrijf je alvast in voor de 8e editie van de Marbella 4 Days Walking

door admin
Schrijf je alvast in voor de 8e editie van de Marbella 4 Days Walking

De Marbella 4 Days Walking heeft de alom bekende vierdaagse in Nederland als uitgangspunt. Het verschil is echter dat in Marbella de wandelaars in de ochtend al vertrekken en zelf kunnen kiezen of ze vier dagen lang meedoen of slechts één, twee of drie dagen meewandelen. Bovendien krijgen de deelnemers keuze uit routes van 20 of 30 kilometer. Zo kunnen mensen die graag mee willen wandelen, maar daar geen vrij voor kunnen nemen of  minder fanatieke wandelaars alleen in het weekend meewandelen. Kinderen kunnen ook meelopen. Voor hen is er een speciale route uitgezet van 10 kilometer. In 2017 waren er in totaal ruim 2.200 inschrijvingen en liepen 208 kinderen mee.

Nieuwe locatie

Een lang gekoesterde wens van de organisatoren van de Marbella 4 Days Walking was een nieuwe locatie omdat de oude locatie qua omvang niet meer voldeed. Er was meer ruimte nodig en die is gevonden met de nieuwe locatie Parque Arroyo de la Represa. Hier wordt jaarlijks de feria gehouden. Alle voorzieningen zijn hier aanwezig, het ligt gunstig ten opzichte van het oude centrum van Marbella en op loopafstand van de boulevard. Desondanks is er ook een bustransfer naar de start vanaf winkelcentrum La Cañada en worden er fietsen verhuurd.  

International Marching League

Dit jaar is de M4DW voor het eerst kandidaat-lid van de Internationale Marching League (IML). Deze organisatie zal in oktober in Marbella komen om het evenement in Zuid-Spanje te evalueren. Als de M4dW als lid wordt geaccepteerd betekent dat vele extra internationale deelnemers de komende jaren.

Feest en muziek

Om de goede afloop van elke wandeldag en de geleverde prestaties te vieren is er ook dit jaar weer gezorgd voor veel entertainment. Zo zal net als tijdens eerdere edities de Nederlandse band ‘De Blaasbalgen’ weer aanwezig zijn en zullen deelnemers hun vermoeide benen niet stil kunnen houden op de tonen van ‘Swing Dixieland Band’. DJ Alexander zal daar nog een schepje bovenop doen samen met andere artiesten die Nederlandse en internationale muziek bieden. De gemeente Marbella verzorgt in de avonduren een aantal feestelijke optredens in het historische centrum van de stad.

Inschrijven

Kijk voor meer informatie, foto’s en inschrijven voor de Marbella 4 Days Walking 2018 op de website. Je kunt M4DW ook volgen via Facebook en Instagram

Dit vind je misschien ook leuk