Drie Spaanse steden in top tien stedentrips

door admin
Drie Spaanse steden in top tien stedentrips

Barcelona heeft het allemaal. Dat concludeert GoEuro die in samenwerking met Home ToGo op basis van de eerder uitgevoerde Bierprijsindex, Accommodatie-prijsindex en Fun City Ranking. Deze werden als uitgangspunt genomen en gecombineerd met nieuwe factoren om een top 100 stedentrips te maken om voor reizigers alvast de krenten uit de pap te halen. Elke plaats kreeg een score van 0 tot 100 gebaseerd op onder meer de volgende categorieën: dagactiviteiten, nachtleven, accommodatie, eten en drinken en vervoer.

Zo blijkt dat je in Barcelona voor alles terecht kunt: overheerlijk eten, vrijwel het hele jaar door een lekkere temperatuur, een mooi stadsstrand aan de Middellandse Zee, een bruisend nachtleven en eindeloos veel prachtige en soms ook gratis bezienswaardigheden. De Catalaanse stad kreeg maar liefst een score van 98,3 uit 100. Miljoenen toeristen komen jaarlijks af op de architectonische creaties van Gaudi, bijzondere musea als en op het uitgebreide aanbod van restaurants en bars.

De tweede Spaanse stad op de lijst is Madrid op nummer 4 met 94,8 punten uit 100. Net als Barcelona scoort deze stad maximaal op de categorie eten en drinken. Ietsje daaronder volgt het nachtleven. Tot slot staat de Andalusische stad Sevilla op nummer 10 met 78,4 uit 100 punten. Net als de andere Spaanse steden scoort Sevilla relatief goed op de categorie ‘nachtleven’. Opvallend is wel dat Sevilla niet in de top 10 ‘eten en drinken’ staat, terwijl je in Spanje toch erg lekker eten voorgeschoteld krijgt voor vaak nog een zeer schappelijke prijs.

Nachtleven

Als alleen wordt gekeken naar de categorie ‘nachtleven’ dan staat opeens de stad Valencia ook in de top tien op nummer 8. Wat ‘eten en drinken’ betreft staan Barcelona en Madrid op respectievelijk de eerste en tweede plek als die categorie op zichzelf wordt bekeken. Berlijn staat op 1 wat nachtleven betreft. Gekeken is naar het aantal uitgaansgelegenheden, het tijdstip van de laatste ronde en de gemiddelde bierprijs. In Berlijn houden ze wel van een feestje. En dan het liefst dag en nacht gedurende het hele weekend.  De scores in deze categorie zijn gebaseerd op het geschatte aantal clubs/bars, hun sluitingstijd en de gemiddelde bierprijs van een stad. Deze gegevens zijn verzameld van GoEuro’s Bierprijsindex, TripAdvisor, ResidentAdvisor, TimeOut, The Culture Trip, Numbeo, Telegraph en verschillende toerismebureaus.

Vervoer

Opvallend is wel dat de Spaanse steden allemaal niet meer voorkomen in de top 10 als het gaat om de categorie ‘vervoer’. Dit wil niet zeggen dat het vervoer slecht geregeld is. Vervoer in steden als Barcelona, Madrid en Sevilla is alleen een stuk duurder dan in steden als Boekarest, Sofia en Kiev die hier de top drie bezetten.

Accommodatie

Ook wat prijs (per persoon per nacht) en beschikbaarheid van accommodatie betreft scoren de Spaanse steden minder goed dan bijvoorbeeld Kiev, Zagreb, Boedapest en Siena. Het is natuurlijk ook geen geheim dat door de populariteit van de steden de prijzen zijn opgestuwd. Maar als je op tijd boekt en niet perse in hartje centrum hoeft te verblijven, kun je ook in Barcelona, Madrid en Sevilla prima terecht. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek van GoEuro en de gebruikte criteria.

Dit vind je misschien ook leuk