Zuid-Spaanse jetset viert komst Hollandse Nieuwe

door admin
Zuid-Spaanse jetset viert komst Hollandse Nieuwe

Iedereen was feestelijk gekleed en zoals elk jaar hadden de meeste dames hun kapsels bekroond met prachtige hoeden en andere varianten op haarversieringen. Die pasten goed in de entourage van de recent van uiterlijk vernieuwde chiringuito die direct naast restaurant Sea Grill ligt. Gezellige lounge banken, een nieuwe vloer, veel groen en een mooie Ice Raw Bar maken het echt een feest om hier te zijn. Suus van Schmidt Zeevis uit Rotterdam stond met haar haringstand naast de Ice Raw Bar en serveerde de haring vers van het mes. Daarnaast konden gasten bij haar ook terecht voor andere lekkernijen. Oesters werden rondgebracht door FoodT en dankzij de vakbekwame koks van Hotel Puente Romano konden gasten ook genieten van originele sushi’s, ceviches en de pinchito grill. 

De Gouden Haring

Elk jaar wordt de Gouden Haring uitgereikt aan een Nederlander die zich in Zuid-Spanje bijzonder heeft ingespannen voor het bevorderen van de goede naam van Nederland in de Spaanse samenleving. Waar eerder al Hans Wohl, oprichter van de Marbelle 4 Days Walking, Telegraaf-verslaggever Jeroen van der Weijden, Joyce van Ombergen-Jong van JongLeren en Bert Riemslag van de Marbella Dutch Business Club met het beeldje naar huis gingen, was het dit jaar de beurt aan Marijke de Nier van Residence Estates. Zij werd er volkomen door overrompeld. De Marbella Dutch Business Club wil haar hiermee bedanken voor haar jarenlange inzet voor de club, haar sponsoring van de Haring Party en voor de talloze liefdadigheidsprojecten zoals de voedselbank Bancosol waarvoor zij zich met haar bedrijf inzet. Deels was de uitreiking van de Gouden Haring aan Marijke ook een eerbetoon aan haar onlangs overleden vader Frans de Nier. Hij was jarenlang lid van de MDBC en runde in Nederland het bedrijf Starline Zwembaden. 

De mooiste hoed

Zoals elk jaar was het ook dit jaar geen eenvoudige klus om de dame met de mooiste hoed te kiezen. Want hoe kies je uit zo’n grote verscheidenheid van grote hoeden, kleine hoeden, originele hoeden, zelf met ludieke details versierde hoeden en andere aparte haarversiersels?Uiteindelijk gingen de meeste stemmen van de jury naar de hoed van Elena Panasyuk. Zij won daarmee een verwenweekend voor twee personen in het luxueuze Beach Resort Puente Romano.  

Ger Vos en Mariska van Kolck

Net als voorgaande jaren kreeg zanger Ger Vos, wereldentertainer uit Briel de boel flink in beweging. Weinigen konden stil blijven staan op zijn sfeervolle en feestelijke nummers en zongen veelal een vrolijk deuntje mee. Ook Mariska van Kolck droeg flink bij aan de algehele feestvreugde.

Sponsoren

De haringparty is altijd professioneel georganiseerd en de Marbella Dutch Business Club kan daarbij ieder jaar weer rekenen op een team van vrijwilligers dat in de periode voorafgaand en op de dag zelf flink de handen uit de mouwen steekt. Het feest wordt bovendien financieel ondersteund door twaalf sponsoren, die het bestuur van de club daarvoor van harte wil danken.  

Free a Girl als goed doel

Elke gast van de Haring Party doneerde automatisch via de toegangskaart 10 euro aan de stichting Free a Girl. Deze noodhulporganisatie is opgericht door door Evelien Hölsken en Arjan Erkel en zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. De afgelopen 9 jaar droeg Free a Girl bij aan de bevrijding van ruim 4.000 meisjes uit bordelen in Azië. Claudia Schoemacher is ambassadrice van Free a Girl in Zuid-Spanje en vertelde iets over het Charity Diner van Free a Girl dat op 13 augustus aanstaande plaats zal vinden in restaurant Cascade in Marbella.

Foto’s

Voor wie erbij was en nog even wil nagenieten, voor degenen die de Haring Party dit jaar hebben moeten missen, of gewoon voor de nieuwsgierigen onder u: alle foto’s zijn hier te bekijken. Ze zijn gemaakt door Marieke Vaandrager van Sjoots Fotografie.

Dit vind je misschien ook leuk