Ontdek Barcelona met een Wie is de Rat Citytour

door admin
Ontdek Barcelona met een Wie is de Rat Citytour

Of je nu met zijn tweeën in Barcelona bent, met een groep vrienden, je familie of collega’s, met Wie is de Rat Citytour ben je er zeker van dat je veel lol hebt met elkaar, veel van Barcelona ziet, leuke en spannende opdrachten uitvoert en wellicht ook nog met een trofee naar huis gaat. Want wat doe je onderweg? Proberen te achterhalen wie de grote saboteur – de Rat – is in jullie midden. Deze heeft namelijk liever niet dat jullie alles over Barcelona te weten komen. Zo leer je meer over Barcelona kennen tijdens een paar uur vol spanning, mysterie, weetjes, plezier, strijd en bezienswaardigheden.

In het populaire televisieprogramma Wie is de Mol In het programma voert een team van bekende Nederlanders opdrachten uit en jaagt tegelijkertijd op De Mol. Hij of zij dwarsboomt de pogingen van de rest van de groepsleden om opdrachten goed te doen. Het programma wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers. Wie is de Rat Citytour heeft het concept van het televisieprogramma gecombineerd met dat van een normale citytour tot Wie is de Rat Citytour.

Het doel van jou en je team is om zoveel mogelijk punten te scoren in 2,5 uur tijd. Om die punten te halen, strijd je tegen andere teams en zorgt ervoor dat je de meest strategische route door de stad kiest, vragen over Barcelona juist beantwoordt, opdrachten goed uitvoert en puzzels goed oplost. Elk team heeft een Nederlandstalige begeleider – zijn eigen ‘Art Rooijakkers’ dus – die tijdens de tour nog zorgt voor enkele verrassingen. Lukt het je team om de meeste punten te behalen, dan ga je naar huis met de Wie is de Rat Barcelona trofee.

De grote ‘maar’ in dit verhaal is dat in elk team een rat zit. Een saboteur die als taak heeft om zijn team op een geniepige manier zo min mogelijk punten te laten scoren. Het team moet in twee stemrondes ontdekken wie van hen rat is. De rat dient dus zo onopvallend mogelijk de citytour te saboteren zonder ontdekt te worden

Highlights van Barcelona

De tours van Wie is de Rat is zijn zo ontwikkeld dat alle deelnemers Barcelona op een originele manier ontdekken. In de meegeleverde speelmap staat naast alle opdrachten ook uitgebreide informatie over alle bezienswaardigheden in Barcelona die je tijdens het spel ook echt bezoekt. Er zijn vier verschillende programma’s en varianten bedacht door Wie is de Rat Citytour. Deze zijn aangepast op elke groep. Kinderen kunnen meedoen vanaf 8 jaar. Klik hier voor meer informatie over de praktische kanten van deze ludieke manier om Barcelona te (her)ontdekken.

Dat een Wie is de Rat Citytour een erg goed concept is blijkt wel uit de vele enthousiaste reacties die deelnemers op de website hebben achtergelaten. Hier volgt een kleine greep:

Enkele maanden geleden zijn wij met ons bedrijf in Barcelona geweest en hebben we jullie activiteit gedaan. Dit was zo goed bevallen dat ik het ook met mijn gezin heb gedaan. Ook dan is het super leuk! (Manon Gruntjens)

Om 10.30 uur wie is de mol – rat citytour gespeeld. We speelden tegen 6 andere groepen. Je komt ze af en toe tegen, wat wel leuk is. Het leuke is toch dat je met je familie als 1 groep speelt. Onze jongste (9) was de rat. Hij speelde het geweldig! We hebben allemaal lol gehad en de kinderen hebben veel geleerd op een speelse manier. Ze leidden ons zelfs rond in de stad ipv andersom! (Ruud en aanhang van 4 gezinsleden)

Een geweldige begeleider in een geweldige stad maakte deze tour tot een succes voor ons. we hebben heerlijk gewandeld en op de belangrijkste punten even stilgestaan en de uitleg doorgenomen. We hebben dingen gezien waar we normaal gewoon voorbij zouden lopen omdat het niet opvalt. Maarja, alles telt bij dit spel, dus alle informatie was belangrijk zodat de mol/rat zo min mogelijk kon saboteren!!! (Familie Oudkerk, 4 personen (tegen 9 andere teams))

Dit vind je misschien ook leuk