Por Favor Magazine ligt weer in de winkels

door admin
Por Favor Magazine ligt weer in de winkels

Spanje is een uitgestrekt land waar je eigenlijk het hele jaar door wel terecht kunt. De laatste maanden van het jaar is het uitstekend toeven in bijvoorbeeld Valencia, dat volgens Google inmiddels populairder is dan Barcelona. We leren een andere kant kennen van Valencia middels de erfenis van de familie Borgia. Iemand die de stad goed kent is de voetballer Faas Wilkes. Hij begon in 1953 met voetballen voor Valencia en vertelt over de stad in een interview. 

Een originele stedentripbestemming is werelderfgoedstad Toledo, de stad van de drie culturen. De stad dankt zijn rijke geschiedenis aan het feit dat het vroeger de Spaanse hoofdstad was. Nog even wat herfstzonnestralen nodig? Boek dan een reisje naar het groene eiland Menorca of naar het contrastrijke Marbella helemaal in het zuiden van het land. Behoefte aan rust? Leer dan het leven in Bardenas Reales kennen via de ervaringen van schapenhoeder Froilan. 

Interessant en bewogen is het interview met ETA-slachtoffer Irene Villa die in 1991 op 12-jarige leeftijd zwaar gewond raakte door een bomaanslag van deze terreurgroep die dit voorjaar de laatste wapens heeft ingeleverd. ‘Pijn is onvermijdbaar, maar lijden is een keuze’, zegt deze Spaanse die besloot te vergeven in plaats van wrok te blijven koesteren om het geluk in haar leven weer toe te kunnen laten. 

Culinaire aandacht is er voor wijn, wandelen en wellness in Somontano, geheime wijnen en een paar heerlijke gerechten uit de authentieke Spaanse keuken. 

Verder staat Por Favor net als elk kwartaal nu ook weer bol van de tips, suggesties en aanbevelingen op het gebied van reizen, cultuur, culinair, literatuur en design. Wil je het blad thuis ontvangen, klik dan hier.  

Dit vind je misschien ook leuk