Een vakantie naar Spanje en jouw reisverzekering

door admin
Een vakantie naar Spanje en jouw reisverzekering

Tel daarbij op de vriendelijke mensen en ontzettend lekker eten en een geslaagde vakantie is gegarandeerd. Dit maakt een vakantie naar Spanje tot een fantastische ervaring. Net zoals bij elke vakantie is het verstandig een reisverzekering af te sluiten die afgestemd is op jouw vakantie. Bovendien is het relevant goed voorbereid het vliegtuig in te stappen.

 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

 

Op vakantie naar Spanje? Een goede reisverzekering is onmisbaar. Er kan zich altijd een situatie voordoen in het buitenland waar je niet op berekend bent. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval, verlies of diefstal van je bagage of medische kosten die je maakt vanwege een val. Met een goede reisverzekering dek je de belangrijkste financiële risico’s af tijdens je vakantie in Spanje. Een kortlopende reisverzekering is een goed idee als je gemiddeld niet meer dan drie weken per jaar op vakantie gaat. Tip om te besparen: www.kortlopendereisverzekering.net, daar vergelijk je verschillende kortlopende verzekeringen. De doorlopende reisverzekering is een goede keuze voor lange vakanties of meerdere vakanties verspreid over het gehele jaar.

Basispakket en aanvullende dekkingen

Met een basisreisverzekering worden een aantal zaken standaard vergoed: vergoeding voor schade aan de accommodatie waar je verblijft, dekking voor diefstal of verlies van spullen en reisbagage en hulp door een alarmcentrale in geval van nood. Verder kun je de reisverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld een dekking voor autopech. Dit is handig als je met een huurauto gaat toeren langs de Spaanse costa’s of door het binnenland. Gevaarlijke sporten meeverzekeren is verstandig als je gaat bergbeklimmen, (kite)surfen of parachutespringen. Uiteraard zijn medische kosten extra mee te verzekeren. Dit is vooral van toepassing als je een privékliniek bezoekt én voor alle medische zorg die niet wordt vergoed uit het basispakket van je zorgverzekering. Tenslotte mag ook de annuleringsverzekering niet ontbreken.

Waar houd je rekening mee tijdens je vakantie in Spanje?

Tijdens je vakantie kunnen zich altijd onverwachte situaties voordoen. Voor je het vliegtuig instapt naar Spanje is het zeker niet onverstandig om belangrijk nieuws in de gaten te houden. Zo heeft de Spaanse overheid het eerste weekend van oktober al ruim 1.200 migranten uit zee gehaald die het land probeerden te bereiken. Alleen al sinds dit jaar zijn er ruim 43.000 migranten aangekomen in Spanje vanwege het strenge beleid in Italië. Het kan dus zomaar dat je in je vakantie wordt geconfronteerd met vluchtelingen die het vasteland van Spanje proberen te bereiken.

Kortom, regel je zaken goed als het gaat om een reisverzekering afsluiten inclusief de juiste dekking én houdt rekening met situaties die je eventueel van slag kunnen brengen. Dit neemt echter niet weg dat een vakantie in Spanje zeker een meerwaarde heeft als je de stress in eigen land graag ontvlucht om in Spanje lekker op te laden.

Dit vind je misschien ook leuk