Marbella 4 Days Walking haalt ruim duizend euro op voor Cudeca

door admin
Marbella 4 Days Walking haalt ruim duizend euro op voor Cudeca

Ruim 2.000 wandelaars van 20 verschillende nationaliteiten namen deel aan het succesvolle event waarbij men vier dagen lang verschillende routes in en om Marbella kon lopen of ervoor kon kiezen slechts één of twee dagen mee te doen. Het was het tweede jaar dat M4DW geld inzamelde voor CUDECA.

Dit jaar werd M4DW een kandidaat lid van de International League of Marching (IML), een wereldwijde vereniging van wandelclubs. Daarom kwamen er twee leden van IML, een uit Nederland en een uit Luxemburg, kijken of de M4DW aan alle vereisten voldoen. De resultaten daarvan worden spoedig bekendgemaakt.

Wandelaars kozen uit routes van 20 of van 30 kilometer. Zondag 15 oktober was er ook een route voor kinderen tot 16 jaar van 10 kilometer. Aan het einde van elke wandeldag konden de deelnemers genieten van muziekoptredens en hapjes aangeboden door locale cateringbedrijven.

Op 12 november kwamen de voorzitters van de M4DW, Hans en Clarie Wohl samen met Esther Raéz van Stichting CUDECA. Cudeca is een hospice waar terminaal zieke patiënten en hun familie geheel kosteloos palliatieve zorg ontvangen en op andere manieren worden begeleid. De stichting heeft sinds 1992 al meer dan 14.000 patiënten in de provincie Málaga bijgestaan in de moeilijkste fase van hun levens. Hans en Clarie Wohl konden tijdens die ontmoeting de checque van 1.092,55 euro aan CUDECA overhandigen. Esther Raéz gaf aan erg dankbaar en blij te zijn met deze steun en samenwerking die CUDECA helpt door te gaan met het zorgen voor de patiënten en hun families.

Dit vind je misschien ook leuk