Werken in Spanje en toch inkomstenbelasting voor niet-residenten betalen?

door admin
Werken in Spanje en toch inkomstenbelasting voor niet-residenten betalen?

Met de in 2005 aangenomen Beckham wet hoeft dat niet meer. Deze wet werd vernoemd naar David Beckham omdat hij een van de eerste buitenlanders in Spanje was die er gebruik van maakte.  De wereldberoemde Engelse profvoetballer speelde van 2003 tot 2007 voor Real Madrid. Krachtens de Beckham wet kan een expat worden belast volgens het belastingstelsel voor niet-residenten (I.R.N.R.) ook al werkt hij of zij in Spanje.

Om voor de Beckham wet in Spanje in aanmerking te komen, moet je wel aan een reeks vereisten voldoen. Een buitenlander met een arbeidscontract in Spanje bij een Spaans bedrijf of bij een Spaanse vestiging van een internationaal bedrijf wordt op basis van de Beckham wet alleen belast op het inkomen dat verdiend wordt in Spanje en niet op dat wat hij/zij elders in de wereld verdient.

Onder deze vrijstelling is een buitenlander die in Spanje werkt onderhevig aan een vast belastingtarief van 24% in plaats van de tarieven die gelden voor fiscaal residenten in Spanje. Die variëren afhankelijk van het inkomensniveau en kunnen van 0 tot 48% van het inkomen beslaan.

Wanneer kom je in aanmerking voor dit speciale belastingstelsel? Allereerst moet formulier 150 worden ingevuld en goedgekeurd. Dit is het aangifteformulier voor inkomstenbelasting voor natuurlijke personen die naar Spanje zijn verhuisd en die een arbeidsovereenkomst hebben met een Spaans bedrijf of een Spaanse vestiging van een buitenlands bedrijf. Via model 149 geef je aan onder het speciale regime te willen betalen.

De deadline om formulier 150 in te dienen is gelijk aan die waarop elk jaar alle natuurlijke personen hun inkomstenbelasting moeten aangeven.  Om in aanmerking te komen voor de Beckham wet dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je mag de 10 jaar voorafgaande jaren aan de detachering niet in Spanje hebben gewoond.
  • De detachering naar Spanje moet plaatsvinden op grond van een arbeidsovereenkomst.
  • De werkgever moet een Spaans bedrijf zijn of een niet-residentieel met een permanente vestiging in Spanje.
  • Als bestuurder van een Spaans bedrijf, waarin je minder dan 25% van het kapitaal in handen hebt.
  • Het werk moet uitgevoerd worden in Spanje. Mocht je ook elders werken, dan mag het inkomen dat hieruit vloeit niet meer dan 15% van het totaal zijn.
  • De aanvraag moet binnen zes maanden na de start van het arbeidscontract worden ingediend.

Denk je op basis vanbovenstaande informatie dat de Beckham-wet in Spanje op je eigen situatie van toepassing kan zijn? Neem dan een professionele Nederlandstalige belastingadviseur in Spanje in de hand. Die kan beoordelen of de toepassing van de Beckham wet op uw situatie wel of niet gunstig is. Dit verschilt namelijk van geval tot geval.

Bij Welex zijn fiscalisten in dienst die hier alles over weten. Je kunt bij Welex ook terecht voor jurdisch en boekhoudkundig advies. De economen, advocaten en juristen van Welex bieden hun klanten rechtszekerheid vanuit ervaring en professionaliteit. Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op met het advocatenkantoor in Marbella.

Dit vind je misschien ook leuk