5 handige apps voor een zorgeloze vakantie

door admin
5 handige apps voor een zorgeloze vakantie

Waar je wel rekening mee moet houden is dat internet in het buitenland niet altijd even vanzelfsprekend is. Roamingkosten kunnen hoog zijn, internetdekking slecht, of de wifiverbinding in hotels erg traag. Download de apps dus vooraf. De volgende 5 apps kunnen je helpen bij een zo zorgeloos mogelijke reis. En voor sommige heb je geen internet nodig.

Spaans leren – 5000 zinnen

Als je naar Spanje gaat, is het altijd handig een paar woorden te kennen en je zo makkelijker verstaanbaar te maken. Nog niet iedereen in Spanje spreekt Engels en met een basiskennis van het Spaans bespaar je jezelf een hoop gedoe. Spaans leren – 5000 zinnen is een app die het meest gebruiksvriendelijk is en die bovendien in het Nederlands opgezet is. Nog een extra pluspunt is dat je het woordenboek van de app offline kunt gebruiken.

Maps.me

Iets opzoeken op Google Maps kost vaak behoorlijk wat data. Het is daarom slim om een app te downloaden waarmee je zonder internet precies kunt zien waar je bent. Met Maps.me kunt je daarnaast ook offline de gps, routebeschrijving en een reisplanner gebruiken. Zo bespaar je ook nog je batterij.

Spain Travel Guide

Ook voor sightseeing geldt dat het handig zou zijn als je niet altijd je internet op je telefoon aan hoeft te zetten als je iets op wilt zoeken. Met de app Spain Travel Guide kun je alles opzoeken over de stad waar je bent zonder ook maar een klein beetje data op te maken. Zie je een mooi gebouw of monument, maar weet je even niet wat het precies voorstelt? Je vindt het vast en zeker terug in deze app. 

TripAdvisor

TripAdvisor is bij bijna iedereen wel bekend. Het blijft een superhandige app als je even geen idee hebt waar je moet gaan lunchen. Lijkt dat ene tentje je wel wat? Kijk even snel op TripAdvisor en je weet gelijk of het de moeite waard is om daar te gaan eten. Een tip: ga je dit jaar op vakantie naar Zuid-Spanje en ben je in de buurt van Almería? Deze stad is uitgeroepen tot de Spaanse hoofdstad van de gastronomie 2019. Als je lekker wilt eten, dan weet je dat je hier goed zit.

Booking.com

Als laatste is de app van Booking.com onmisbaar, vooral als je bijvoorbeeld een roadtrip door Spanje maakt. Je kunt natuurlijk iedere keer de website bezoeken, maar de app werkt net zo makkelijk. Op een snelle manier boek je een hotel of annuleer je die juist als je je bedenkt. Booking is overzichtelijk en je weet precies hoeveel je betaalt voor een kamer. 

Final tip

Op vakantie heb je niet altijd internet tot je beschikking, en vaak kampen hotels met trage wifiverbinding. Heb jij thuis ook last van traag internet? Internet vergelijken loont. Zo vind je makkelijk snel internet en zijn die apps zo gedownload. Download die apps vooral voor vertrek, zodat je geen data van je smartphone hoeft te gebruiken. Alvast een fijne vakantie!

Dit vind je misschien ook leuk