‘Zizou’ laat Madrid weer een klein beetje lachen

door admin
‘Zizou’ laat Madrid weer een klein beetje lachen

De clubleiding wees trainer Santiago Solari de deur en haalde met Zinedine Zidane een zeer goede, oude bekende binnen. ‘Zizou’ won direct zijn eerste duel en dus lijkt Real Madrid in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen.

Oudgedienden terug in basis

Dat Zidane terug zou grijpen naar oude bekenden viel te verwachten. De Franse trainer met Algerijns bloed besloot linksback Marcelo weer aan het front te zetten. De Braziliaan was onder Solari zijn basisplek kwijtgeraakt aan Sergio Reguilón, wat voor de nodige verbazing zorgde. Marcelo heeft, met meer dan driehonderd wedstrijden in het maagdelijke wit, de broodnodige ervaring waar het de laatste maanden aan leek te ontbreken.

Ook doelman Keylor Navas heeft in de laatste wedstrijd (2-0 winst, thuis tegen Celta de Vigo) weer minuten mogen maken. De doelman van Costa Rica moest onder Solari voorrang geven aan Thibault Courtois en hield in zijn eerste duel direct zijn doel ‘schoon’.

Hekkensluiter op bezoek

Na de overwinning op Celta de Vigo mag Zidane zijn mannen opnieuw klaarmaken voor een wedstrijd in het eigen Santiago Bernabéu. De oefenmeester heeft wat betreft instappen weinig te klagen. Met Celta de Vigo kwam de nummer achttien op bezoek, terwijl de tegenstander van aankomende zondag momenteel op de laatste plek staat. Het arme SD Huesca is momenteel de hekkensluiter in La Liga en zal ongetwijfeld met minder hoge verwachtingen naar dit affiche kijken. De bookmakers geloven weer in de Koninklijke uit Madrid en scharen zich volledig achter de ploeg van Zidane. Kortom, de frisse wind heeft gewaaid en Real Madrid doet weer een klein beetje mee.

Dit vind je misschien ook leuk