Vakantie in Spanje? Zorg dat je huis in Nederland verzekerd is

door admin
Vakantie in Spanje? Zorg dat je huis in Nederland verzekerd is

Geen wonder dat er jaarlijks grote groepen toeristen naar Spanje trekken nadat ze ervoor gezorgd hebben dat ook thuis alles goed is geregeld. Daarbij hoort natuurlijk een verzekering waarvan de dekking zo compleet mogelijk is. Je huis en wat erin staat is nu eenmaal een kostbaar bezit en als dat je dat met een gerust hart kunt achterlaten, zul je veel zorgelozer op vakantie naar Spanje kunnen.

Opstalverzekering

Officieel wordt het een opstalverzekering genoemd en deze verzekering wordt het vaak verward met een brandverzekering. Een opstalverzekering is echter veel ruimer. Er wordt niet alleen tot vergoeding overgegaan bij brand, maar ook bij tal van andere schadeveroorzakers zoals storm, hagel of bij vandalisme. Juist dit uitgebreid pakket werkt zo geruststellend voor de verzekerde, omdat er nu eenmaal van alles kan gebeuren tijdens de vakantie.

Belangrijk om te weten is dat het altijd mogelijk is om direct tot herstel over te gaan. Als je vooraf aan de verzekeraar meldt dat je op vakantie gaat en iemand aanwijst die het beheer over je huis zal uitvoeren, wacht men niet tot jij terug bent en hoef je ook je vakantie dus niet voortijdig af te breken in het geval er wel iets gebeurt tijdens je afwezigheid.

Inboedelverzekering

De waarde van de inboedel is doorgaans een flink bedrag. Dat bedrag neem je dus gelijk mee bij het verzekeren van het pand. Zo ben je gegarandeerd van een volledige dekking. Bij schade aan het opstal, wordt vaak een deel van de inboedel ook zwaar beschadigd. Afegezien van je meubels, kan het ook gaan om een kostbaar tapijt of de recent volledig vernieuwde keuken.

Voor andere kostbaarheden zoals elektronica, antiek of sieraden, dient er wel een aparte verzekering afgesloten te worden. Afgezien hiervan is het wel aan te raden waardevolle spullen zoveel mogelijk veilig weg te bergen. 

Als je goed verzekerd bent, wordt alle schade in elk geval vergoed en daarom wordt het altijd aangeraden om de inboedelverzekering te behouden. Niet alleen tijdens de vakantie kan het namelijk misgaan, maar ook daarna. Let bij het verzekeren op het eigen risico en waak voor onderwaardering.

Dit vind je misschien ook leuk