Nederlanders in Zuid-Spanje vieren komst Hollandse Nieuwe

door admin
Nederlanders in Zuid-Spanje vieren komst Hollandse Nieuwe

En niet voor niets. Ze komen er samen in Chiringtuito Ibiza van het mondaine Puente Romano Hotel, een toplocatie aan de Golden Mile van Marbella. Die was zoals elk jaar feestelijk opgetuigd en obers liepen af en aan met versnaperingen. Van alle culinaire geneugten op die avond voerde de verse Hollandse Nieuwe vanzelfsprekend de boventoon. Deze werd speciaal uit Nederland verscheept door Schmidt Zeevis uit Rotterdam. Naast de vers van het mes geserveerde haringen en de Raw Ice Bar konden gasten er terecht voor andere lekkernijen zoals sushi, wilde zalm, paling, kaviaar en oesters.  

Het feest werd voor het derde jaar opgeluisterd door een optreden van Ger Vos met een gastoptreden van Lisa Michels. Na afloop noemden gasten het ‘waar topentertainment’.

Gouden Haring

Elk jaar wordt de Gouden Haring uitgereikt aan een Nederlander die zich in Zuid-Spanje bijzonder heeft ingespannen voor het bevorderen van de goede naam van Nederland in de Spaanse samenleving. Vorig jaar was het Marijke de Nier van Residencia Estates en dit jaar kon Elvire Boitelle de Gouden Haring 2019 mee naar huis nemen vanwege hhaar jarenlange stille kracht achter het MDBC-bestuur.

Vlinderkinderen

Ook dit jaar ging een deel van de opbrengst van de Haring Party naar een goed doel. Dat is nu Debra, de Spaanse organisatie die hulp biedt aan ‘Butterfly Children’. De ‘vlinderziekte’ heet officieel Epidermolysis Bullosa, een erfelijke en tot op heden ongeneeslijke huidaandoening die spontaan blaren op de huid doet ontstaan. Bijna elke maand wordt in Spanje een kind geboren met deze aandoening. Debra biedt direct hulp aan patiënten en hun ouders, maar geeft ook voorlichting aan medici.

Over MDBC

Klik hier voor meer informatie over de Marbella Dutch Business Club. Via deze link naar de fotopagina krijgt u een goede indruk van hoe de avond is geweest. 

Dit vind je misschien ook leuk