Verschillende soorten reizen naar Spanje

door admin
Verschillende soorten reizen naar Spanje

Het is op veel plekken in het land mooi weer in de zomer, het is op slechts een paar uurtjes vliegen van Nederland te bereiken en bovendien zijn de vakantiemogelijkheden erg divers. Wat voor soort vakantie je ook zoekt, in Spanje vind je het altijd! Of je nu graag gaat kamperen, een actieve vakantie wilt of een stedentrip wilt maken, in Spanje kan het allemaal.

Kampeerparadijs

Voor liefhebbers van kamperen is Spanje een zeer geliefde bestemming. Spanje staat namelijk bekend om haar vele campings. Van grote tot kleine campings en van campings op een mooie afgelegen plek tot campings direct aan het strand, alles is hier te vinden. Een zeer populaire camping regio is de Costa Brava. Deze regio loopt van de grens met Frankrijk naar Barcelona en kent diverse badplaatsen met leuke campings. Deze regio is bovendien in ongeveer 18 uur te bereiken met de auto, waardoor ook veel Nederlandse toeristen met de auto naar deze plek gaan.

Actieve vakantie

Spanje kent niet alleen mooie campings, maar ook heel veel kilometers aan prachtige kustlijn. Aan deze kust kunnen watersportliefhebbers helemaal hun ei kwijt. Op veel plekken wordt je de mogelijkheid geboden om te leren surfen, kajakken, parasailen, snorkelen of duiken. Er is veel diversiteit:er zijn rustige stranden en wat drukkere stranden, kleine of hele uitgestrekte stranden, dus er is altijd wel een geschikte plek om vol adrenaline het water op te gaan. Ook als je al wat meer ervaren bent en je eigen sportspullen op vakantie meeneemt, kun je een leuk plekje opzoeken. Je zult niet de enige zijn!

Stedentrip

Ook buiten het zomerseizoen is Spanje een hele leuke bestemming. Zo kiezen steeds meer mensen voor een citytrip naar één van de mooie steden in Spanje. Spanje heeft veel mooie, indrukwekkende steden, zoals Barcelona en Valencia aan de oostkust en Madrid en Sevilla wat meer in het binnenland. Groot voordeel is dat al deze steden makkelijk te bereiken zijn met het vliegtuig vanaf verschillende Nederlandse luchthavens. Een ideale bestemming dus voor een citytrip van een paar dagen.

Een vakantie in Spanje is dus voor vrijwel iedereen goede keuze. Wat je ook zoekt in een vakantie, Spanje kan het je bieden.

Dit vind je misschien ook leuk