Verklaring van nieuwbouw in Spanje

door admin
Verklaring van nieuwbouw in Spanje

Dit gebeurt via een verklaring van nieuwbouw. Een verklaring van nieuwbouw in Spanje is een rechtshandeling die ten overstaan van een notaris wordt uitgevoerd. In de akte wordt verklaard dat een constructie is voltooid, nog gebouwd wordt op een perceel of dat een bestaande constructie wordt aangepast.

Welke documenten heb je nodig?

Allereerst is er een bouwvergunning nodig. Die wordt afgegeven op het gemeentehuis van de plaats waar de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Het is ook van groot belang dat u een certificaat van de beëindiging van de werkzaamheden heeft, in dit geval afgegeven door een bevoegd architect.

Bij de bouw van nieuwe woningen, inclusief gebouwen, is het nodig een verzekering voor een termijn van tien jaar te hebben om gebreken of defecten te dekken die kunnen voortvloeien uit de fundering en balken die de stabiliteit van het gebouw kunnen aantasten.

In sommige gevallen is het nodig om te beschikken over een bestekboek. Dit bestaat uit documenten gerelateerd aan het project, de ontvangst van de werkzaamheden, de personen die betrokken zijn bij de bouw en de instructies voor gebruik en onderhoud van het gebouw.

Bij het gemeentehuis dient u de vergunning van eerste bewoning aan te vragen. Uit dit document blijkt dat het huis is gebouwd in overeenstemming met de eerder verleende bouwvergunning en het project van de architect. Met deze vergunning kun je de diensten van verschillende nutsbedrijven contracteren.

Geografische coördinaten. Dit zijn coördinaten die exact naar het perceel verwijzen en die samenvallen met de in het eigendomsregister en kadaster vastgestelde informatie.

Tot slot heeft u een energie-efficiëntiecertificaat nodig dat wordt afgegeven door dezelfde architect die het bouwproject heeft opgesteld. Het moet worden geregistreerd in het register dat daartoe is aangewezen door de bevoegde autonome gemeenschap. Het certificaat is tien jaar geldig.

Heb je hulp nodig bij belastingzaken of juridische aangelegenheden in Spanje? Neem dan contact op met het Nederlandstalige advocatenkantoor Welex in Marbella. Welex biedt zijn diensten aan door heel Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk