Tips voor ontspanning in Zuid-Spanje tijdens je zoektocht naar een huis

door admin
Tips voor ontspanning in Zuid-Spanje tijdens je zoektocht naar een huis

Naast het rondrijden om de streek waar je je huis wilt kopen te leren kennen en specifieke ritjes naar de woningen die door je makelaar op basis van jouw wensen zijn uitgezocht, is het verstandig ook tijd in te ruimen voor ontspanning. Je wilt per slot van rekening alle indrukken die je opdoet ook goed kunnen verwerken en bovendien wil waarschijnlijk niet over één nacht ijs gaan bij de aankoop van een woning in Spanje. Het gaat toch om een belangrijke beslissing waarmee veel geld is gemoeid. Zoek daarom bewust naar ontspannende bezigheden voor tussendoor. Zo voel je ook beter wat je precies wilt en wat bij je past.

Omdat de vastgoedwereld in Spanje heel anders werkt dan die in Nederland en België, is het verstandig in zee te gaan met een betrouwbare Nederlandstalige makelaar met jarenlange ervaring in het gebied van je keuze. Zoek je een woning in de regio Málaga – Costa del Sol, dan is Villa Nova Real Estate zo’n ervaren makelaar. Dit bedrijf is ruim 15 jaar actief in Andalusië, aan de Costa del Sol en in de stad Málaga. Vele klanten, kopers en verkopers afkomstig uit Nederland, België en andere Europese landen werkten met veel plezier met hen samen om een appartement, villa of finca in Andalusië te vinden. Villa Nova werkt samen met alle aangesloten verkopend makelaars en heeft toegang tot nagenoeg het volledige woningaanbod aan de Costa del Sol en in het prachtige binnenland van Andalusië.

Vijf tips voor ontspanning aan de Costa del Sol

1.Bezoek een hammam

Sporen van zeven eeuwen aanwezigheid van de Arabieren liggen overal in Zuid-Spanje nog aan de oppervlakte. Zo zijn er in diverse dorpen en steden nog Arabische baden te vinden. De zogenoemde hammams zijn er te over. Zo vind je in Málaga Hammam Al Andalus en El Hammam Open Spa & Space. In Benalmádena kun je Hammam Almanzor bezoeken. In Marbella vind je Hammam Marbella en Sultana Hammam en in Ronda Aguas de Ronda. In subtiel verlichte ruimtes waar klaterend water het akoestische decor vormt, overgiet je jezelf met koud en warm water of laat je je heerlijk masseren.  

2.Ga golfen

De Costa del Sol heeft als bijnaam de Costa del Golf. En dat is niet voor niets. In dit gedeelte van Zuid-Spanje liggen maar liefst meer dan 70 zonnige golfbanen om deze sport naar hartenlust te kunnen beoefenen. Met gemiddeld 300 zonnedagen per jaar is deze kust de ideale locatie voor buitenactiviteiten zoals deze.

3.Wandel langs de kust

Een ambitieus project van de provincie Málaga is om langs de hele kust een wandelpad aan te leggen. Als het pad klaar is, kun je van Nerja in het oosten naar Estepona in het westen van de provincie wandelen. Het pad heet Senda Litoral en heeft al talloze afgeronde delen. Op dit moment wordt er gewerkt aan een brug over de monding van de Guadalhorce bij Málaga. Hiermee is het binnenkort mogelijk om van de Costa del Sol zo naar het centrum van deze culturele hotspot te wandelen.

4.Maak een mooie roadtrip

Málaga is als meest bergachtige provincie van Spanje een genot om doorheen te rijden. Vrijwel elke route van de kust het binnenland in levert je een prachtige roadtrip op met mooie vergezichten, indrukwekkende bergtoppen en schilderachtige witte dorpjes waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Rijd bijvoorbeeld van Ronda via Grazalema naar Zahara de la Sierra; van Antequera naar Ardales of maak een rondje door de groene tuinbouwstreek La Axarquía met veel Arabisch aandoende dorpjes.

5.Ga dolfijnen spotten

Er is weinig rustgevender dan vanaf een catamaran dolfijnen in het wild observeren. Of ze nu met de boot meezwemmen of in de verte aan het spelen zijn en regelmatig spectaculair boven het wateroppervlak uitspringen, het zijn indrukwekkende dieren om te zien. Als je geluk hebt, zie je ook nog walvissen. Vanuit vrijwel elke toeristische jachthaven langs de kust van Málaga vertrekken boottochten met dit doel. Het kan sowieso vanuit de haven Puerto Marina in Benalmádena, de haven van Fuengirola en de haven van Marbella.

Dit vind je misschien ook leuk