Ontdek Granada op de scooter

door admin
Ontdek Granada op de scooter

Omdat de stad aan de voet van de Sierra Nevada maar een half miljoen inwoners heeft, is deze vrij compact, wat een bezoek erg aangenaam maakt. Ondanks dat deze plek geen massatoerisme kent, is het zeker een Spaanse stad die je niet snel zult vergeten. Hieronder lees je waarom…

Een oase van rust

Dat je in deze Spaanse streek ultiem kunt relaxen is één ding, maar de wijk Albaicín is een plek die je niet mag overslaan tijdens je verblijf in Granada. Je kunt hier bijna dagdromend doorbrengen in fantastische botanische tuinen, oude badhuizen en op intieme binnenplaatsjes.

Je kunt het best een scooter huren om niet te veel tijd kwijt te zijn aan het openbaar vervoer. Bovendien lenen de vele smalle straatjes in de historische binnenstad zich niet voor autoverkeer. Op een scooter kun je Granada op eigen tempo en gemakkelijker verkennen. Let op: het kan hier in de zomer wel 40 graden worden. Genoeg drinken dus! 

Barretjes tot in de vroege uren

In en rond de Calle Pedro Antonio de Alarcon kun je je na een relaxte dag mengen onder de Granadinos. Er zijn een hoop leuke tentjes en clubs die jouw avond onvergetelijk maken. Op plekken zoals: Copas & Tapear kun je de hele avond plezier hebben. Sluit deze zogeheten ‘Noche de marcha’ af met heerlijke churros of een tostada con sobrasada, een broodje met pittige filet american. Een tip: Laat je scooter thuis, want ook op vakantie moet je aan je eigen veiligheid denken. Cheers!

Generalife

Ben je ook benieuwd in wat voor een weelde de sultans van Granada zich hebben gewenteld? Bezoek dan het Moorse gebouwencomplex het Alhambra. Hier ligt onder meer het paleis Generalife. Dit landgoed dateert uit de tijd van de Nasridische Koningen en voor de sultans was dit een ultieme plekom tot rust te komen. Het prachtige complex bestaat uit paleis met een grote patio waar een lange vijver wordt omringd door mooie bloembedden, fonteinen en paviljoenen. Je kunt een rondleiding boeken of de paleistuinen zelf ontdekken. Veel plezier alvast!

Dit vind je misschien ook leuk