Buitenkans op prachtlocatie aan het strand van Torremolinos

door admin
Buitenkans op prachtlocatie aan het strand van Torremolinos

Niet iedereen weet dat het huidige vakantieoord begon als uniek vissersdorpje met een vrije geest in het door Franco onderdrukte Spanje. Die vrije geest trok in de jaren vijftig en zestig al snel beroemdheden aan zoals Brigitte Bardot, John Lennon, James Brown en Frank Sinatra. In het kielzog van deze grote namen volgden halverwege de jaren zeventig de overwinteraars en het massatoerisme uit Noord-Europa. Die massa wist echter niet de tolerante en liberale sfeer uit Torremolinos te verdrijven. Het is er nog steeds erg goed toeven in het altijd levendige en gezellige centrum. Of je nu door de calle San Miguel wandelt of een terrasje pakt in wijk La Carihuela, die onder Nederlanders en Vlamingen zeer geliefd is.

Fraai modern appartement op toplocatie

Overweeg je te investeren in Zuid-Spanje, wil je er zelf gaan wonen en heb je het oog laten vallen op Torremolinos om een huis te kopen, dan vormt dit ultramoderne nieuwbouwcomplex aan de boulevard van een echte buitenkans. Het ligt op een toplocatie vlak aan het strand en op een steenworp afstand van talloze beach clubs en restaurants. Het appartement heeft twee slaapkamers en twee badkamers, is verdeeld over een bebouwd oppervlak van 97 m2 met een terras van 30 m2 en een tuin van 25 m2. De oriëntatie van de woning is op het zuiden en zuidwesten zodat je er de hele dag door kunt genieten van het spectaculaire Andalusische licht en het uitzicht op de tuin met daarachter het strand en de zee . In de gemeenschappelijke tuin ligt een ruim zwembad. De vloeren in het appartement zijn van marmer, het appartement is voorzien van moderne klimaatbeheersing, inbouwkasten en is verder ongemeubileerd met een volledig ingerichte keuken en heeft een ondergrondse parking. Vanaf het complex is het historische centrum van Torremolinos eenvoudig te voet te bereiken.

Stranden van Torremolinos

Vanuit het centrum zijn de vier fraaie stranden van Torremolinos altijd dichtbij. Dit zijn van oost naar west gezien Los Alamos, Playamar, El Bajondillo en La Carihuela. Het zijn lange, brede en schone stranden met uitstekende voorzieningen zoals ligbedden, parkeerplaats, watersporten en veel horecagelegenheden waaronder populaire beach clubs, die vanwege het comfort en de reputatie ook mensen van buiten Torremolinos aantrekken. Tel daarbij op dat Torremolinos op drie na de gemeente is met de meeste bars en restaurants van Andalusië en je zult je er op culinair vlak ook uitstekend kunnen vermaken. Wil je voor of na het eten net als de Spanjaarden lekker flaneren over de boulevard, dan dat helemaal vanaf de monding van de rivier Guadalhorce bij Málaga tot aan de beroemde jachthaven Puerto Marina in Benalmádena.

Nederlandstalige voorzieningen te over

Omdat er duizenden Nederlandstaligen in Torremolinos en omgeving wonen, zijn er ook veel bedrijven en dienstverleners die zich richten op de Nederlandstalige markt. In ziekenhuizen zoals bijvoorbeeld Vithas Xanit en Quiron Hospitales zijn meertalige zorgprofessionals werkzaam, er zijn Nederlandse huisartsen en specialisten, supermarkten met Nederlandse producten en  horecagelegenheden van Nederlanders of Belgen zodat je niet je verse haring, je portie bitterballen of je heerlijke Belgische biertje hoef te missen. Ook in het laagseizoen is Torremolinos, net als de andere kustplaatsen aan de Costa del Sol, altijd levendig.

Omgeving Torremolinos

Ben je op zoek naar vertier buiten de gemeentegrenzen, dan sta je met de trein binnen 20 minuten in het hartje van de booming stad Málaga of dezelfde tijd de andere kant op in het centrum van Fuengirola. Het achterland is prachtig en biedt veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen. Tel daarbij op dat je binnen twee uur rijden de monumentale steden Sevilla, Granada en Córdoba kunt bezoeken of de prachtige langgerekte en veelal verlaten zandstranden van de Costa de la Luz aan de Atlantische kust en je wilt er nooit meer weg.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in het prachtige nieuwbouwappartement in het moderne complex direct aan de boulevard van Torremolinos en wil je meer informatie, neem dan contact op met Villa Nova Real Estate. Eigenaar en oprichter Jan Willem Bruins heeft al jarenlange ervaring langs de Zuid-Spaanse kust en zodoende biedt Villa Nova Spain alle expertise en service op het gebied van aan- en verkoop van onroerend goed in Málaga onder één dak en tijdens het gehele aankoopproces. Als klant heeft u dan één aanspreekpunt en één adviseur, die daardoor heel gericht voor u op zoek kan en ervoor zorgt dat u het volledige proces van aankoop goed en op transparante wijze kunt doorlopen.

Dit vind je misschien ook leuk