Marbella Dutch Business Club steunt goede doelen in Spanje

door admin
Marbella Dutch Business Club steunt goede doelen in Spanje

Elk jaar kiest de MDBC een nieuw goed doel uit en het te doneren bedrag wordt sinds enkele jaren opgehaald door opbrengst van de entreekaarten voor de Haringparty en de sponsorbijdragen. De club heeft achtereenvolgens drie jaar lang de lokale voedselbank gesteund en koos daarna twee jaar voor de Stichting Free a Girl.

Voor 2019 is gekozen voor de Stichting Debra die zich in Spanje vanuit Marbella inzet voor gezinnen met kinderen die lijden aan de zeldzame ziekte Epidermolysis Bullosa (EB), ook wel bekend als de ‘vlinderziekte’. Dit is een zeldzame en erfelijke huidafwijking die vanaf de geboorte aanwezig is. De hechting van de verschillende huidlagen is verstoord waardoor blaren ontstaan. Bij gezonde mensen ontstaan blaren na langdurige wrijving op de huid. Bij mensen met EB ontstaan blaren soms al door het dragen van kleding en bij alledaagse handelingen (zoals blaren op de handen na het vasthouden van het fietsstuur). 

Er bestaat nog geen behandeling die Epidermolysis Bullosa kan genezen. Wel kan, door goede verzorging en verbandmiddelen, het dagelijks leven van de patiënten zo aangenaam mogelijk worden gemaakt. Door het doen van wetenschappelijk onderzoek naar EB is er wellicht in de toekomst genezing mogelijk. Debra zet zich in voor al deze zaken en heeft daarom financiële steun nodig. Deze verkrijgt de stichting via subsidies en giften zoals die van de Marbella Dutch Business Club en via het organiseren van speciale acties en evenementen, waaronder de Swop your Stuff Party van Charity by Charito.

Debra heeft bovendien12 liefdadigheidswinkels in Spanje, waaronder die in Marbella, San Pedro de Alcántara en Málaga. Particulieren en bedrijven die in solidariteit geloven kunnen hier nieuwe en semi-nieuwe producten aan schenken. De winkels vormen de belangrijksteeconomische pijler van Debra. 

Afgelopen dinsdag tijdens de december bijeenkomst in Cascada Gastrobar heeft Eduard Megens namens het bestuur van de MDBC een cheque ter waarde van € 2.000,- overhandigd aan Charo van Hulst van Debra.

Marbella Dutch Business Club

De Marbella Dutch Business Club werd in maart 2003 opgericht en heeft circa zestig mannelijke en vrouwelijke leden die woonachtig en vaak op zelfstandige basis werkzaam zijn in Andalusië. Voor een beperkt aantal Nederlandse non-executives die permanent, of semi-permanent in Zuid Spanje wonen, bestaat eveneens de mogelijkheid om lid te worden. Met uitzondering van het zomerreces in de maanden juli en augustus komen de leden eenmaal per maand bijeen. Vaak is er een interessante gastspreker. Het hoogtepunt elk jaar is de Haringparty die elk jaar in juni wordt georganiseerd bij het verschijnen van de Hollandse Nieuwe. Geïnteresseerden voor een lidmaatschap kunnen door bestaande leden worden voorgedragen. 

Dit vind je misschien ook leuk