Veel schade in Spanje door noodweer! Wie gaat dat betalen?

door admin
Veel schade in Spanje door noodweer! Wie gaat dat betalen?

In de provincie Malaga is er met name in de nacht van vrijdag heel veel schade ontstaan door weer een andere storm. Veel mensen die net alle schade weer hersteld hadden na een hevige storm in oktober, zagen hoe ze weer van voren af aan konden beginnen.

Hoe zit dit nu verder met de verzekering?

Standaard wordt in de opstal- en/of inboedelverzekering schade door natuurrampen niet vergoed. Niettemin heeft Spanje een Nationaal Rampenfonds, de “Consorcio de Compensación de Seguros”. Het noodfonds dekt natuurrampen zoals bijvoorbeeld aardbevingen of overstromingen. Hieronder vallen dus ook bijvoorbeeld auto’s die zijn ondergelopen met water en schade als gevolg overstromingen in huizen, bedrijfsruimten of garages. Iedereen die een Spaanse verzekeringspolis heeft voor zijn huis, draagt automatisch een percentage af aan dit rampenfonds.

Wordt alle schade ontstaan door de storm gedekt door het noodrampenfonds?

Nee, het noodrampenfonds dekt de schade die veroorzaakt wordt door natuurfenomenen, zoals overstromingen. Hieronder valt bijvoorbeeld water dat onder de deur het huis of de garage is binnengelopen of schade aan auto’s door overstromingen. Schade door lekkage wordt door de verzekeraars zelf in behandeling genomen, daar deze onder waterschade vallen en niet onder schade door natuurfenomenen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld hagelschade aan auto’s. Dit valt onder de autoverzekering zelf.

Schade door wind met windsnelheden van meer dan 120km/uur vallen ook onder het noodrampenfonds.

Schadeverzekeringen in Spanje

Meer informatie ontvangen over schadeverzekeringen? Of wilt u graag uw bestaande polis een keer doorlopen om er zeker van te zijn dat u goed verzekerd bent? Neem dan vrijblijvend contact op met Hypotienda. Hypotienda is al meer dan 10 jaar actief op het gebied van verzekeringen in héél Spanje. Tel: 0034 951 319 383/ Email info@hypotienda.com of kijk op www.hypotienda.com

Dit vind je misschien ook leuk