Spanje ideale vakantie- of overwinter bestemming voor senioren

door admin
Spanje ideale vakantie- of overwinter bestemming voor senioren

Of je nu een bestemming zoekt voor een seniorenvakantie of wellicht om een paar maanden in de winter te verblijven. Spanje is daarvoor een ideaal land. Het trekt niet voor niets al decennialang toeristen en overwinteraars van over de hele wereld. Een logisch gevolg daarvan is dat er uitgebreide voorzieningen zijn en dat men volledig is ingericht om mensen uit andere landen te verwelkomen. De eerste overwinteraars reisden vanaf begin jaren zeventig per slot van rekening niet voor niets massaal naar Spaanse kustmekka’s zoals Benidorm en Torremolinos.

Klimaat

Het hele jaar door een heerlijke klimaat is de belangrijkste reden die vakantiegangers en overwinteraars opgeven als ze vertellen waarom ze voor Spanje kiezen. Vooral langs de Middellandse Zeekust is het ook in de wintermaanden, dankzij een gemiddelde temperatuur van 18 graden Celcius, aangenaam toeven. Ook in de heetste zomermaanden juli en augustus is het direct aan de kust nog prima uit te houden. Hoe verder naar het zuiden langs de Middellandse Zeekust hoe aangenamer het is. De Costa Blanca, Costa Cálida en de Zuid-Spaanse kust met onder meer de Costa del Sol zijn erg geliefd.

Betaalbaar

Toeristen in Spanje roemen doorgaans het feit dat het leven in Spanje nog erg betaalbaar is. Dat is met vooral dankzij de aantrekkelijk geprijsde horeca. Dat maakt het nuttigen van een tapaatje of een wijntje buiten de deur op een aangenaam terras zo aantrekkelijk. Let wel op dat je niet kiest voor bars of restaurants die zich expliciet op buitenlandse klanten richten. Kies je voor een zaak die ook onder Spanjaarden geliefd en populair is, dan weet je vrijwel zeker dat de prijs/kwaliteit-verhouding in orde is. Prijzen voor accommodaties zijn in de winter afgestemd op het laagseizoen dus extra voordelig.  

Voorzieningen

De voorzieningen voor toeristen zijn vrijwel overal in Spanje meer dan uitgebreid. Het land telt bijna 50 luchthavens, dus zo’n beetje elke interessante plek is goed met het vliegtuig bereikbaar als je een lange en vermoeiende autorit niet ziet zitten. De stranden langs de kust zijn vrijwel overal voorzien van zonnebedden, opgangen voor mindervaliden, toiletten en douches. In toeristische kustplaatsen vind je elke paar honderd meter wel een strandrestaurant waar je heerlijke visgerechten kunt eten en aan de Costa Brava, Costa Blanca en Costa del Sol vind je zelfs Nederlandse restaurants, winkels met Nederlandse producten, Nederlandstalige huisartsen en specialisten en B&B’s, appartementen en hotels van Nederlandtalige uitbaters.

Bewegen

We weten steeds meer over het belang van veel bewegen voor de gezondheid van lijf en leden. Zeker als je lijf al heel wat jaren meegaat. Door de aangename temperaturen in Spanje kun je het hele jaar door actief zijn in de buitenlucht. Het land heeft een prachtige en zeer diverse natuur waar je doorheen kunt wandelen of fietsen. Wil je liever niet te hard trappen, kies dan voor een Via Verde. Dit zijn wandel- en fietspaden over in onbruik geraakte spoorwegen. Deze hebben nooit een te hoog stijgingspercentage en fietsen zijn er meestal te huur. Het zuidelijke deel van de Costa Blanca, de regio Murcia of de Andalusische provincie Huelva zijn vanwege het relatief vlakke landschap erg geschikt om te fietsen. Ook populaire steden worden steeds fietsvriendelijker. Bezoek de belangrijkste monumenten van bijvoorbeeld Valencia, Sevilla of Málaga per fiets. Vind je wandelen in de vrije natuur wat te avontuurlijk kies dan voor een lange strandwandeling of flaneer gezellig over een boulevard. In de provincie Málaga wordt gewerkt aan een wandelpad direct aan zee van Nerja tot Manilva.

Gezondheidsvoordelen overwinteren in Spanje

Het milde klimaat heeft naast een vanzelfsprekende positieve invloed op je humeur ook andere gezondheidsvoordelen. Het is bekend dat mensen met aandoeningen als reuma en artrose voordelen ondervinden bij de drogere en warmere lucht. Ook mensen met fibromyalgie en astma zien hun toestand verbeteren tijdens een verblijf in een warm en droog klimaat.

De reis

Zie je ondanks alle bovengenoemde voordelen toch op tegen een vliegreis naar Spanje vanwege het gezeul met zware koffers of zelfs met je elektrische fiets of scootmobiel, dan zijn er bedrijven die dit voor je uit handen nemen. Bagagekoerier.nl is een Nederlands bedrijf dat al jaren met de grootst mogelijke zorg vervoer van koffers en bijzondere bagage regelt. Het werkt heel eenvoudig. Op een vooraf afgesproken tijdstip haalt de chauffeur van Bagagekoerier.nl je bagage bij je thuis op en levert deze – natuurlijk vóór je aankomst – af op je bestemming in Spanje. Uiteraard zorgt Bagagekoerier.nl ook voor de terugreis. Op deze manier begint je vakantie of periode van overwinteren in Spanje heel ontspannen en hoef je je geen zorgen te maken over gezeul met zware spullen. Bagagekoerier.nl is een erg comfortabele en economische optie. Klik hier voor meer informatie en contact.

Dit vind je misschien ook leuk