Dit zijn de 5 mooiste motorroutes van Spanje

door admin
Dit zijn de 5 mooiste motorroutes van Spanje

Heb je wel eens een motorroute gereden in Spanje en is dat goed bevallen? Probeer dan ook eens een van de in dit artikel omschreven andere mooie routes van Spanje. Het prachtige land biedt veel motorroutes met veel afwisseling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit routes met veel bergen of juist voor vlakke routes langs de kust. Ook kun je lange afstanden afleggen over snelwegen of genieten van de natuur terwijl je over b-wegen rijdt en kleine dorpen in de bergen tegenkomt.

Hieronder omschrijven we de 5 mooiste motorroutes van Spanje en geven je daarom dé reden waarom je in Spanje een motorroute moet hebben afgelegd met bijvoorbeeld een Harley-Davidson motor. Aan het einde van dit artikel geven we een aantal tips om voorbereid op motorvakantie te gaan. 

1. Berga – El Pont de Suurt – Biescas – Pau (423 km)

Met de motor begin je in Spanje (Berga) en rijd je door de Pyreneeën naar Frankrijk (Pau). Deze route staat bekend om zijn goede wegen. Onderweg zul je genoeg te zien hebben. De ruige bergpieken van de Pyreneeën bieden na elke bocht opnieuw een prachtig uitzicht. Natuurliefhebbers kijken hier hun ogen uit vanwege de vele dichte bossen, rivieren met watervallen en mooie bruggen. Onderweg kun je kleine bergdorpjes bezoeken die doorgaans aan een rivier gelegen zijn. Daar vind je gelijk genoeg gelegenheden om wat te eten en ook om te overnachten. 

2. Van Sevilla naar Gibraltar (295 km)

Deze route is erg geliefd onder motorrijders en Spanje-liefhebbers. De omgeving biedt veel afwisseling want begint in de drukke en prachtige met monumenten gevulde stad Sevilla. Vervolgens leidt de route je door het platteland met hier en daar een interessant dorp of een mooie plek om te pauzeren. Nadat je de grote afstand door het platteland hebt gereden, kom je aan in de drukke stad Jerez de la Frontera. Deze is beroemd vanwege de vele bodega’s waar sherry ofwel de beroemde Zuid-Spaanse ‘vino fino’ wordt geproduceerd. De route gaat vervolgens richting het zuidoosten deels door het natuurpark Los Alcornocales. Hier volg je de N-340 die een stuk langs de kust loopt en vanwaar je kunt afslaan richting Vejer de la Frontera, een prachtig wit dorpje hoog op een heuvel. Via Algeciras rijd je naar San Roque waar je afslaat naar La Linea de la Concepción om daar de grens met Gibraltar over te steken. 

Vergeet tijdens een lange motorrit niet om de juiste motorkleding bij je te hebben. Je komt in verschillende temperaturen terecht, waarbij een kledingwissel wel nodig kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan Harley-Davidson kleding. Let er op dat je zorgt voor de juiste bescherming en niet dat je met een mouwloos shirt op de motor zit.

3. Rondje Oliva (173 km)

Deze route gaat zowel langs de Spaanse kust en door de binnenlanden. Je begint en eindigt in Oliva (Valencia), en rijdt langs de kust via Dénia door het natuurpark Parque Natural del Montgó. Via Jávea tijd je naar Moraira. Vanaf daar blijf je parallel aan de zee rijden tot bij Altea la Vella via de CV755 het binnenland inrijdt naar Callosa d’en Sarriià en dan via de CV715 langs de plaatsen Les Fonts de l’Algar, Castell de Castells, Quatretondeta en Planes. Na Planes rijd je westwaarts richting Benirrama, Forna en weer terug naar Oliva. Dit is een route met veel bochten en bijzondere bezienswaardigheden, zoals natuurgebieden en kastelen. 

4. Valencia-Onda-Montanejos-Alcublas (221 km)

Deze motorroute in Spanje ligt ten noorden van Valencia, leidt je parallel langs de kust en een heel stuk door de bergen. Tussen Valencia en Onda is het al prachtig maar na Onda krijg je pas echt bergen te zien. De wegen zijn hier goed onderhouden. Ook voor de natuurliefhebbers is dit weer een prachtig stukje Spanje om doorheen te toeren. Aan het einde van de route moet je een stuk over de snelweg weer terug naar Valencia. Hier kun je pauzeren bij een van de vele wegrestaurants met een uitgebreide menukaart en vaak verrassend goed eten.

5. Rondje Chiva (212 km)

Met de motor leg je een prachtige route af door twee natuurparken in het Spaanse binnenland. Het start- en eindpunt is vanuit Chiva (23 km naast Valencia). Vanuit Chiva ga je binnendoor naar het Parque Natural de Chera-Sot de Chera. Dit park ligt vol met kloven en hoge bergpieken. Het is er erg vruchtbaar en je vindt er veel Johannesbroodbomen. Houd een picknick bij het grote stuwmeer Embalse del Buseo. Vervolgens ga je binnendoor via Vanacloig, Pedralba richting Alcublas om het Natuurpark Sierra Calderona te doorkruisen op je motor. Na het bezichtigen van ook dit mooie natuurpark met een rijke flora, waaronder veel kurkeiken, ga je via Llíria weer terug naar Chiva.

Voorbereid op motorvakantie

Het is belangrijk om goed voorbereid op motorvakantie te gaan. Daarom geven we hier tips die je kunt gebruiken als je de 5 mooiste motorroutes van Spanje witl gaan rijden.

Het is handig om van te voren je route uit te stippelen. Als je eenmaal op de motor zit, hoef je niet continu met je route bezig te zijn. 

Houd altijd een ruime planning aan. Heb je een route uitgekozen en berekend dat je daar vier dagen over doet? Neem dan vijf of zes dagen de tijd voor de route. Hierdoor kun je het rustig aan doen, heb je voldoende tijd om te pauzeren of interessante plekken te bezoeken en te genieten van de prachtige omgeving. 

In het uitgestrekte en vaak ook lege Spaanse binnenland vind je niet op elke straathoek een restaurant of winkel. Neem daarom voldoende eten en drinken mee. Zorg voor een goede rugzak of motortas met voldoende ruimte. Het aanschaffen van een motortas kan lastig zijn. De vraag is welke motortas het beste bij jouw motor past en jouw persoonlijkheid? Niet elke motor is namelijk voorzien van een motorkoffer. Als je een motortas wilt aanschaffen is het belangrijk precies te weten wat je nodig hebt en hoeveel je wilt meenemen.

Dit vind je misschien ook leuk