Geniet optimaal van jouw verdiende vakantie in Mallorca

door admin
Geniet optimaal van jouw verdiende vakantie in Mallorca

Mallorca is het grootste eilandn van de Balearen dat in economisch opzicht met name van het toerisme leeft. Op Mallorca vind je heel het jaar door vakantiegangers. Dit niet alleen vanwege het klimaat, maar ook vanwege de veelzijdigheid van het eiland dat heel veel te bieden heeft.

Op Mallorca is uitrusten goed te combineren met fietsen en wandelen. Hoewel het eiland al decennialang aantrekkelijk is voor grote groepen toeristen, blijft Mallorca onverminderd populair en zijn er nog steeds plaatsen en stranden te vinden die zeker niet door toeristen worden overspoeld en authentiek zijn. Het massatoerisme speelt zich met name af ten oosten en westen van Palma de Mallorca aan de zuidkust van het eiland. Naast de grote aantrekkingskracht die het eiland blijft houden op zon-, zee- en strand liefhebbers is Mallorca ook buitengewoon geliefd bij mensen die houden van wandelen en fietsen. 

Een paradijs voor de echte strandgangers

Voor de ware strandganger is er veel te genieten op Mallorca. Er zijn grote brede stranden met fijn zand. Deze zijn vooral te vinden langs de zuid- en oostkust van het eiland. Parels van stranden liggen in Alcudia Can Picafort en Cala Millor, prachtige verborgen baaien achter hoge kliffen vind je bij Port de Valledemosa of Port de Soller langs de westkust.

Mallorca vanaf het water

Mallorca wordt omringd door water en dus een boot huren in Mallorca verdient zeker aanbeveling tijdens je verblijf. Vanaf het water heb je een verrassend perspectief op het eiland en zijn prachtige klifkusten en een grote diversiteit van het landschap te bewonderen. 

Barcelona in het klein

De hoofdstad van het eiland is Palma de Mallorca. Veel mensen zien in deze stad een klein Barcelona qua sfeer, klimaat en ligging aan zee. Palma kent talloze bezienswaardigheden zoals de Seu kathedraal, het historische stadshart, de wijk La Lonja voor een bruisend nachtleven, de straat Via Veri met stadspaleizen en leuke winkels.

Natuur op Mallorca

Mallorca heeft volop natuur. Trek bijvoorbeeld door het gebergte Tramuntana dat feitelijk de noordwestkust van het eiland inneemt. Omdat de bergen vlak aan zee liggen zie je er prachtige klifkusten. Je kunt er mooi doorheen rijden over de MA10 met prachtige vergezichten. Ook liggen er interessante plaatsen zoals Lluc, Soller en Valledemosa. In de bergen leven nog veel zwarte gieren en torenvalken. Op het water zul je daarnaast ongetwijfeld een paar visarenden, zilverreigers, kluten en meerkoeten kunnen zien.

Dit vind je misschien ook leuk