Last minute naar Malaga? 6 tips

door admin
Last minute naar Malaga? 6 tips

Er zijn online genoeg last minutes naar Malaga te vinden; en nog voor een mooie prijs ook! Tijd om te boeken, de koffers in te pakken en er even heerlijk tussenuit te gaan. Maar wat ga je eigenlijk doen wanneer je eenmaal in Malaga bent? We geven je een aantal leuke tips!

1. Wandel over de brug over de Guadalhorce

Is de voetgangersbrug al gereed voor een wandeling? Begin dan eens met een wandeling over de geweldige houten brug die Malaga met Torremolinos verbindt. Een prachtig mooi uitzicht over het strand, over het natuurgebied rond de monding van de rivier de Guadalhorce én een fijne sluiproute naar Torremolinos!

2. Het Picasso museum

Wanneer je in Malaga bent moet je natuurlijk wel een bezoekje brengen aan het Picasso museum: een echte must tijdens je vakantie. Deze wereldberoemde schilder is namelijk geboren en getogen in Malaga. Je kunt je voorstellen dat dit Picasso museum dus ook wel een van de meest speciale is. Je vindt hier maar liefst 200 werken van Picasso: inclusief oude studieschetsen!

3. Overige musea

Naast het Picasso museum zijn er nog meer dan genoeg andere musea te vinden in Malaga. Het Museo Interactivo de la Musica Malaga, het Automuseum met tientallen bijzondere oldtimers, het Museo de Arte Flamenco en het Carmen Thyssen Museum zijn maar een paar voorbeelden. Plan dus zeker een dagje vrij om alle prachtige musea te bezoeken!

4. De stranden

Als je ergens heerlijk kunt relaxen dan is dat wel ergens aan de vele straden van Malaga. Je vindt er een welgetelde 10 stranden om uit te kiezen; en deze zijn stuk voor stuk op loopafstand van het centrum te vinden. Het meest populair zijn de stranden van Pedregalejo, maar je kunt natuurlijk ook de stranden van andere plaatsen in de buurt bezoeken, zoals Torremolinos of Marbella. 

5. El Palo

El Palo is een oude visserswijk waar allerlei typische visgerechten verkocht worden. Denk aan op houtskool gegrilde sardientjes of lekkere gefrituurde vis: heerlijk! Laat je sardientjes aan een stokje spietsen en wandel op je gemakje over de levendige boulevard terwijl je geniet van het zonnetje en het uitzicht op zee. Wat wil je nog meer?

6. Wijn proeven

Als je dan toch in Malaga bent, kun je net zo goed genieten van een lekker zoet wijntje. Malaga staat bekend om de productie van verschillende beroemde wijnen; en die kun je gewoon lekker proeven in authentieke barretjes in de stad.

Dit vind je misschien ook leuk