Nederlandse Netflix aanbod ontvangen vanuit Spanje in 3 stappen

door admin
Nederlandse Netflix aanbod ontvangen vanuit Spanje in 3 stappen

Het is eigenlijk heel eenvoudig: het enige wat je nodig hebt is een VPN (virtual private network). Je hebt daarbij keuze uit zowel betaalde als gratis VPN opties, waardoor je dus geen extra kosten hoeft te maken naast je Netflix abonnement. Hoe werkt dat, een VPN?

Geoblokkade omzeilen

Als je vanuit Spanje op Netflix inlogt, kan de streamingdienst je locatie herkennen. Daardoor weet Netflix dat je het Spaanse aanbod te zien moet krijgen. Ze willen je locatie weten in verband met uitzendrechten. 

Niet alle films en series mogen overal uitgezonden worden, omdat er afspraken zijn gemaakt met de maker ervan. Daardoor verschilt het aanbod tussen Nederland en Spanje. Voor La Casa de Papel en Undercover zijn bijvoorbeeld rechten verkocht zodat die series ook in andere landen worden weergegeven.

Probeer je vanuit Spanje echter een andere film of serie te zien, waarvoor alleen Nederlandse uitzendrechten zijn betaald, dan loop je tegen een geoblokkade aan. De inhoud wordt geblokkeerd. In dat geval moet je de geoblokkade omzeilen met behulp van een VPN.

Hoe het werkt

Het klinkt misschien ingewikkeld, zo’n VPN. Maar dat valt wel mee. Als je deze stappen volgt, kun je Nederlandse series en films op Netflix kijken. En je kunt overigens ook NPO Start, RTL XL en Videoland weer gebruiken.

1. VPN kiezen

VPN’s zijn er in allerlei soorten en maten. Er is niet alleen een verschil tussen het bedrag dat je betaalt voor een VPN-abonnement. Ze verschillen op het gebied van beveiliging, snelheid en of ze geschikt zijn om streamingdiensten mee te gebruiken. Het is dus belangrijk om je er goed in te verdiepen.

Met name of je er een streamingdienst mee kunt gebruiken, is van belang als je de Nederlandse Netflix wil ontvangen. Netflix is eigenlijk geen fan van mensen die via een VPN verbinding gebruikmaken van hun dienst. Maar ja, als Nederlander is het toch fijn om af en toe ook iets uit het thuisland te kunnen zien.

Netflix probeert daarom VPN-gebruikers te herkennen. En bij enkele VPN providers lukt dat, en worden gebruikers alsnog geblokkeerd als ze een geoblokkade proberen te omzeilen. Let er dus goed op dat dat niet het geval is bij de VPN die je uitkiest.

2. Verbinden met een Nederlandse server

Als je eenmaal een VPN hebt gekozen en geïnstalleerd, kun je verbinding maken met een Nederlandse server. Dat is belangrijk als je de Nederlandse Netflix wil zien, omdat Netflix je moet herkennen als Nederlandse gebruiker. 

Als je een Nederlandse server kiest, verloopt al jouw internetverkeer via die extra server. Iedere site of dienst die je dan gebruikt, herkent jou als Nederlandse gebruiker. Doordat je locatie wordt herkend als Nederlands, ontvang je het Nederlandse aanbod van streamingdiensten.

Wil je liever het Amerikaanse aanbod zien van Netflix? Dat kan ook: verbind dan met een server die in de Verenigde Staten staat.

3. Nederlandse series kijken!

Heb je eenmaal verbinding gemaakt met een Nederlandse server? Dan is het tijd om Netflix in te schakelen en je favoriete Nederlandse film of serie aan te zetten! ¡Diviértete y disfrútalo!

Dit vind je misschien ook leuk