Geniet, zodra je weer vrij kunt reizen, van het mooie Málaga met deze reistips!

door admin
Geniet, zodra je weer vrij kunt reizen, van het mooie Málaga met deze reistips!

Je reis begint niet pas wanneer je op pad gaat. Vooraf zijn er altijd al dingen die je moet regelen. Allereerst is het handig het geldende reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Spanje te checken. Is dat oranje of rood, dan kan dat van invloed zijn op je verzekering.

Een goede doorlopende reisverzekering afsluiten, is daarom altijd de adviseren. Of je nu op stedentrip gaat of voor een langere vakantie naar Málaga, je wilt zeker weten dat je goed verzekerd bent als jou of je bagage iets overkomt. Bovendien hoef je met een doorlopende variant niet elke keer opnieuw na te denken over je verzekering. Alles loopt automatisch door zoals jij dat wilt.

Overigens heeft Málaga onlangs nog een onderscheiding gekregen van de World Travel & Tourism Council waarmee de toeristische veiligheid van de stad wordt erkend. Je kunt dankzij deze garantie dus veilig verblijven in deze stad.

De snelste reis is per vliegtuig

Mocht je met de auto naar Málaga willen reizen, dan ben je 2.200 kilometer onderweg, waar je zo’n 21 uur over doet. Als je er een roadtrip van wilt maken, dan kan dat dus prima, maar neem er dan wel uitgebreid de tijd voor. Er is onderweg ook heel wat te zien als je door België, Frankrijk en Spanje rijdt.

In plaats daarvan kun je ook het vliegtuig pakken naar het vliegveld van Málaga. Dan ben je met slechts drie uur vliegen op de plaats van bestemming. Ook al reken je hier de extra tijd bij voor het inchecken en transport, dan hou je alsnog veel meer tijd over om de stad te bezichtigen.

Zon, strand, eten, drinken, winkelen en fietsen

Er zijn maar liefst 15 verschillende stranden in Málaga. Dankzij de 300 dagen zon per jaar heb je eigenlijk altijd wel mooi weer hier en kun je dus uitgebreid genieten van de zonneschijn. Wissel je stranddagen ook zeker eens af met wat culturele bezienswaardigheden, een dagje winkelen of neem uitgebreid de tijd bij een restaurant in de stad. Er zijn namelijk allerlei leuke locaties te vinden.

Wist je dat je Málaga ook heel goed per fiets kunt ontdekken? Als Nederlanders is ons dat natuurlijk op het lijf geschreven. Je kunt zelfs een rondleiding door een Nederlandse gids boeken als je dat wilt. Haal het maximale uit je verblijf in Málaga!

Dit vind je misschien ook leuk