Vakantiewoning in Spanje verzekeren?

door admin
Vakantiewoning in Spanje verzekeren?

In dit artikel gaan we in op de voordelen van het verzekeren van uw appartement, woning, landhuis, huis aan het strand of ander onroerend goed en de verschillende mogelijke polissen die u in overweging kunt nemen voordat u een offerte opvraagt.  

Vakantiewoning in Spanje trend

Veel Nederlanders en Belgen dromen ervan om eigenaar te zijn van een vakantiewoning in Spanje. Volgens de Spaanse krant El Pais zijn de populairste bestemmingen waar buitenlandse kopers een huis hebben de regio Valencia, de Canarische Eilanden, de Balearen, Murcia, Catalonië en Andalusië. In sommige van deze Spaanse regio’s vormen tweede woningen gekocht door expats in 2019 meer dan 30 procent van het totaal aantal verkochte woningen. Volgens het Spaanse eigendomsregister kochten Nederlanders dat jaar bijna 3 procent van alle woningen verkocht aan buitenlanders in Spanje. Britten zijn de grootste groep buitenlandse kopers (14%), gevolgd door Zweden (8,9%) en Duitsers (7%).

Verzekeren van uw vakantiewoning in Spanje

Nadat u een woning in Spanje heeft gekocht is het belangrijk deze goed te verzekeren met de juiste dekking die past bij verschillende typen gebruik, bijvoorbeeld een dekking voor als u uw vakantiewoning in Spanje aan derden verhuurt of een dekking speciaal voor wanneer u er zelf regelmatig verblijft. Een goed verzekerde woning geeft u gemoedsrust wanneer u zelf in uw thuisland verblijft en dat is ook heel wat waard.

Een standaard woonverzekering, genoeg?

Veel standaard woonverzekeringen zullen niet afdoende zijn om een tweede woning of een vakantiewoning te verzekeren omdat deze gewoonlijk geen dekking bieden wanneer u deze woning aan derden verhuurt of wanneer er schade ontstaat omdat de woning voor langere tijd leeg staat. Dit wordt door verzekeringsmaatschappijen doorgaans beschouwd als een te groot risico. Daarom is een specifieke polis voor een vakantiewoning aan te bevelen, zodat u voor de juiste zaken gedekt bent. Als u een verzekering afsluit voor een vakantiewoning heeft u eveneens dekking bij schade veroorzaakt door natuurrampen en inbraak.

Basisdekking voor een vakantiewoning

Als u eigenaar bent van een tweede woning in Spanje heeft u een opstalverzekering nodig. De inboedel verzekeren is niet verplicht maar als u er niet permanent woont zal het een goede manier zijn om vervelende financiële verrassingen voor te zijn. Een aantal basisdekkingen die u in de polis zou kunnen opnemen zijn:

–          Burgerlijke aansprakelijkheid die dekking biedt bij overlijden of ongevallen van jezelf of van anderen in uw woning

–          Dekking ongeacht of de woning langere tijd niet wordt bewoond, u deze tijdelijk aan derden verhuurd of u er zelf verblijft.

Extra dekkingen die interessant kunnen zijn bij:

  • Inkomensverlies. Dit is een dekking voor periodes waarin u uw eigendom niet kunt verhuren omdat deze bijvoorbeeld beschadigd is.
  • Dekking voor de reiskosten die u heeft wanneer u genoodzaakt bent om een last minute reis te maken naar uw woning op het moment dat er iets gebeurd is.
  • Dekking voor het werk dat mensen in uw woning verrichten zoals tuinmannen of schoonmakers.

Cogesa Expats

Er zijn vele andere dekkingen en mogelijkheden beschikbaar. Is de vraag ‘moet ik mijn vakantiewoning in Spanje verzekeren?’ nog niet volledig beantwoord en wilt u een uitgebreide voorlichting hierover? Neem dan contact op met Cogesa Expats voor een vakantiewoningverzekering op maat. Als Spaanse verzekeringsmakelaar en expert in de verzekeringsbranche voor expats kan Cogesa Expats u gemakkelijk helpen om de juiste verzekering te kiezen voor uw vakantiewoning in Spanje.

Als u uw woning huurt, kunt u bij Cogesa Expats ook terecht voor een huurverzekering. Bekijk eveneens de speciaal geprijsde verzekeringen voor buitenlanders voor auto-, woning- en ziektekostenverzekeringen.

Dit vind je misschien ook leuk