4 toffe motorroutes in Spanje

door admin
4 toffe motorroutes in Spanje

Tijd om nu alvast de stoere motorkleding van Chromeburner te bestellen zodat je helemaal klaar bent voor een motorvakantie in Spanje zodra je er weer op uit kunt trekken!

1. N-634 (764 km)

Het Spaanse noorden wordt aanzienlijk minder bezocht dan oostelijke en zuidelijke kustlijn en dat is zonde, want het is er prachtig met een grillige kustlijn en vrijwel het hele jaar door mooi groen. De N-634 loopt van San Sebastian naar de historische stad Santiago de Compostela, bekend als eindpunt voor de beroemde pelgrimsroute Camino de Santiago. Onderweg kom je door Baskenland, waar je de unieke Basken met hun robuuste bouw en bijzondere taal kunt ontdekken. De route voert verder afwisselend langs de zee en ook door de binnenlanden. Je legt onder andere een traject van vijftien kilometer af langs de kust van Guipuzkoa tussen de steden Zarauz en Zumaya. Dit wordt beschouwd als het mooiste stukje weg van Spanje. Deze fantastische route kunnen we dan ook warm aanbevelen.

2. Jaca – Riglos – Parador de Pineta – Cañon de Añisclo – Jaca (378 km)

Deze route is circulair en loopt vanuit de stad Jaca door het zuidelijk deel van de Pyreneeën en de uitlopers daarvan. Het is een behoorlijk uitdagende route met steile hellingen en scherpe bochten, maar daar krijg je wel dramatische berglandschappen en mooie vergezichten voor terug. Ook zie je  de indrukkwekkende Añisclo-kloof. Stop in Fanlo voor weidse uitzichten en wees vooral rondom Sarvise beducht voor de scherpe bochten en de steile wegen.

3. N-260 (523 km)

Ook de Spaanse Pyreneeën zien minder toeristen dan andere delen van het land. Dit terwijl het een prachtig berglandschap is met zowel groene landschappen als drogere gebieden. Het is er heerlijk rustig en je rijdt er over mooie bergpassen die af en toe vrij uitdagend kunnen zijn. De N-260 begint in Portbou en eindigt in de stad Sabiñanigo. De route loopt niet door het kleine bergstaatje Andorra, maar komt er wel in de buurt. Dus mocht je dat willen dan kun je een toertje door Andorra meepakken op je route.

Riaza – La Mancha (379 km)

Deze route door het centrum van Spanje voert je over bergwegen, dammen en bruggen en zelfs door een skioord. Je doorkruist de regio Castillië-La Mancha met de beroemde windmolens van Don Quichot. De route begint in het kleine stadje Riaza en voert door het bergachtige natuurpark van de Sierra Norte van Guadalajara. Je steekt onder andere een spectaculaire dam over onderweg. Het tweede deel voert bergafwaarts over snellere wegen door het platteland waar het meestal niet druk is. De drukke stad Madrid wordt geheel omzeild.

Stap jij dus op de motor in Spanje zo gauw als het weer veilig kan? Dat is toch een mooi vooruitzicht om naartoe te leven!

Lees ook: Dit zijn de 5 mooiste motorroutes van Spanje

Dit vind je misschien ook leuk