Hoe zit het met veilig en betrouwbaar parkeren op luchthavens?

door admin
Hoe zit het met veilig en betrouwbaar parkeren op luchthavens?

Zo bieden niet alleen de luchthavens Schiphol en Eindhoven Airport zelf parkeerplaatsen voor korte en langere termijn, ook steeds meer particuliere bedrijven bieden op dit vlak hun diensten aan. Welke opties heb je nu eigenlijk wanneer je op zoek bent naar een goedkope, maar ook een betrouwbare parkeerplaats?

Schiphol parkeren

Iedereen heeft uiteraard de behoefte om op Schiphol te parkeren tegen een zo laag mogelijke prijs omdat parkeren op Schiphol zeker niet goedkoop is. Een lagere prijs kan ook ten koste gaan van de kwaliteit. Een hoop mensen kiezen daarom nog altijd voor P3 Lang Parkeren op Schiphol. Dit is wat betreft parkeren Schiphol een redelijke keuze. Je bent relatief dichtbij de vertrekhal en je auto staat tevens veilig op een parkeerplaats.

Andere opties die er zijn die ook veel worden gekozen is quickparking. Bekend om de vrij korte afstand tussen de parkeerplaats en het vliegveld. Ook P5 parkeren zit vlakbij Schiphol. Daarnaast is er ook de mogelijkheid te kiezen tussen budget- en comfort parking.

Schiphol heeft ook kort parkeren. Een voorbeeld hiervan is P1 of P6 parkeren. Alhoewel P1 daadwerkelijk bedoeld is voor mensen die op vakantie gaan, terwijl P6 parkeren weer meer bedoeld is voor mensen die iemand weg gaan brengen of op komen halen. Hierbij is het eerste kwartier gratis. 

 

Parkeren Eindhoven Airport

Veel mensen vliegen ook vanaf Eindhoven Airport. Daarom is parkeren Eindhoven Airport ook belangrijk om mee te nemen in je keuze. Op Eindhoven Airport kun je veilig parkeren, maar net zoals bij Schiphol is parkeren op de luchthaven redelijk aan de prijs.

De service die Eindhoven Airport verleent is eigenlijk vergelijkbaar met die van Schiphol. Eindhoven Airport biedt parkeerplaatsen P1 tot en met P5. Hierbij ligt P1 het dichtste bij de terminal, maximaal één minuut, en je krijgt hier ook meer diensten aangeboden, zoals overdekt parkeren. Bij P5 heb je een interessante prijs en je parkeert op loopafstand van de terminal, maar je profiteert bijvoorbeeld niet van de mogelijkheid tot overdekt parkeren.

Andere aanbieders 

Uiteraard zijn de luchthavens zelf niet de enige aanbieder op het gebied van parkeerdiensten. Ook andere particuliere bedrijven bieden parkeerdiensten aan. Vaak tegen aanzienlijk lagere prijzen dan de luchthavens zelf.

Veel mensen betwijfelen hier echter de veiligheid, en niet zonder reden. Zonder te willen generaliseren is het wel een feit dat het aantal malafide parkeerbedrijven de laatste jaren behoorljik is gestegen. En daarmee het risico op beschadigingen aan de auto of zelfs autodiefstal. Vaak wordt de auto ergens anders en veel verder weg geparkeerd, waarmee je jouw auto toevertrouwt aan iemand anders en maak je afspraken over het heenrijden en afleveren wanneer je terugkomt.

Je kunt bij dit soort bedrijven aanzienlijk goedkoper parkeren, maar als je zekerheid wilt is het verstandig om iets meer te betalen en te gaan voor de service van de luchthaven zelf. Ook hier wordt rekening gehouden met verschillende budgetten waar diverse mogelijkheden voor in het leven zijn geroepen. Je betaalt weliswaar wat meer, maar kunt vervolgens wel met en gerust gevoel op vakantie omdat je weet dat je auto in goede handen is en veilig geparkeerd staat. 

Dit vind je misschien ook leuk