Wat je beter wel en niet kunt doen in Spanje

door admin
Wat je beter wel en niet kunt doen in Spanje

Dit heeft als titel ‘Alles over wonen, werken, kopen en beleggen in Spanje’, en is gratis te lezen op zijn website. Gunzel behandelt allerlei vraagstukken rond de aankoop van een woning, een hebben van een onderneming en rond leven en werken in Spanje. Zo komen ook onderwerpen als het Spaanse onderwijs, de gezondheidszorg en andere typische zaken uit het sociale leven aan bod.

Gunzel schrijft vanuit zijn eigen ervaring als makelaar in de regio Costa Blanca tussen Valencia en Alicante. Hij wil zijn lezers graag wegwijs maken in het ‘doolhof dat “ik vertrek” of “het roer om” heet’.

Gezond emigreren

Boven alles is de ervaring van de schrijver dat je gezond emigreert vanuit een positieve emotie, met zin én met de bereidheid om risico’s te nemen. Aan het einde van het boek geeft hij negen tips. Twee daarvan delen we hier vast met u:

‘Kijk uit met goedbedoelende raadgevers. Mensen die hier al zolang wonen dat ze het klappen van de zweep kennen. Laat je altijd informeren door vakmensen ongeacht over welk onderwerp het gaat.’

En tot slot, ook een hele nuttige tip: ‘Wie een open haard heeft, koopt hout in de zomer. Dat scheelt soms 40 procent in prijs. Mooi meegenomen’.

Dit vind je misschien ook leuk