Costa Blanca populair onder Belgen

door admin
Costa Blanca populair onder Belgen

In verhouding tot het tweede kwartaal van 2012 steeg het aantal verkochte tweede woningen het afgelopen tweede kwartaal met 43%, zo meldt de overkoepelende organisatie van notarissen. Door niet Spanjaarden werden in het tweede kwartaal 8030 transacties gedaan. De grootste stijging kwam van Belgen (+78%), Fransen (+70%), Duitsers (+35%) en Britten (+25%).

Opvallend is dat Belgen ongekend aandeel in de Spaanse markt van tweede woningen hebben. Er is geen ander land waar er gemiddeld per hoofd van de bevolking zoveel huizen in Spanje werden gekocht. Hiervoor is geen directe oorzaak aan te wijzen.

Vastgoedadviseur en aankoopmakelaar aan de Costa Blanca, Casa Las Dunas weet als geen ander dat tweede verblijven in Spanje een gewild goed zijn op het moment. Door de economische crisis en het overaanbod aan vastgoed zijn de prijzen van woningen in Spanje sterk gedaald. Sinds 2007 met gemiddeld 37 procent wel te verstaan. Die lagere prijzen trekken steeds weer meer buitenlandse kopers aan die willen investeren in Spaans vastgoed onder de zon.  In het tweede kwartaal van 2012 werden 14.500 woningen aan buitenlanders verkocht, 22 procent meer dan vorig jaar. Belgen kopen vooral een tweede verblijf aan de Costa Blanca Noord (Alicante, Altea, Calpe), de Costa Blanca Zuid en de Costa del Sol (Malaga, Marbella).

Housevision

Ook Nederlanders zijn in toenemende mate geïnteresseerd in deaanschaf van een woning in Spanje. Het RTL 4-programma Housevision toont met regelmaat prachtige Spaanse zones met verschillende typen woningen. Het programma wordt hierbij geholpen door Casa Las Dunas. Van fraaie appartementen, ruim atico’s, geschakelde woningen tot mooi gelegen villa’s komen aan bod. Op 2 en 3 november aanstaande zullen met hulp van Casa Las Dunas bijzondere nieuwbouwprojecten aan de Costa Blanca worden getoond. Om precies te zijn bij La Marina, bekend van de witste stranden van Spanje. Ook op 19 en 20 oktober was er een uitzending met de Costa Blanca als hoofdonderwerp. Heeft u deze gemist, kijk dan hier.

Dit vind je misschien ook leuk