De Nederlandse happy few van Spanje weer bijeen in Marbella

door admin
De Nederlandse happy few van Spanje weer bijeen in Marbella

Na een spetterend tienjarig jubileum vorig jaar, dat werd bijgewoond door 280 genodigden is het alweer de elfde editie van dit jaarlijks terugkerende festijn van de Marbella Dutch Business Club, waar de Nederlandse jet set in Zuid-Spanje reikhalzend naar uitkijkt.

De datum is traditiegetrouw gebonden aan het verschijnen van de Hollandse Nieuwe, die vorig jaar rijkelijk laat was, vanwege het koude voorjaar. Door snel handelen van de organisatie en van Schmidt Zeevis uit Rotterdam haalde de Marbella Dutch Business Club zelfs de voorpagina van de Telegraaf met de primeur van de allereerste Hollandse Nieuwe! Vlaggetjesdag is dit jaar op 14 juni dus nu gelukkig geen spanning of de haring wel op tijd zal zijn…

Nieuwe locatie en verrassingen

 

Tien jaar lang werden de haringen gehapt op de sjieke patio van Hotel Puente Romano aan de Golden Mile van de beroemde Spaanse badplaats. Dit jaar wijkt men uit naar restaurant / beach club ‘Del Mar’ van hetzelfde hotel. De patio is inmiddels ingenomen door de terrassen van onder meer het nieuwe restaurant van de beroemde Spaanse chefkok, Dani García, die goed is voor twee Michelinsterren.

Ruim 250 leden van de Marbella Dutch Business Club, hun gasten en de supporters van de Haring Party zullen dit jaar niet alleen kunnen genieten van nieuwe haring, zure bommen, wilde zalm, gerookte paling, oesters en oude Hollandse kaas, maar ook van het optreden van ‘pianoman’ Paul Maxwell. Wie dat wil, kan dansen en meezingen. Wat er nog meer op de agenda staat, blijft nog even een verrassing…

De Gouden Haring

 

Elk jaar wordt tijdens de Haring Party de Gouden Haring uitgereikt door de Marbella Dutch Business Club. De onderscheiding gaat naar een Nederlander in Spanje die zich bijzonder heeft ingespannen voor het bevorderen van de goede naam van Nederland en die daarbij ook een positieve bijdrage aan de lokale economie heeft geleverd.

In 2013 ging de Gouden Haring echter niet naar een persoon, maar naar alle organisaties in Spanje die een sociaal platform bieden voor de hier wonende Nederlanders. De voorzitter van de Nederlandse Club Costa del Sol (NCCS) werd gekozen als hun verpersoonlijking. De NCCS bestaat al 35 jaar en vormt met ruim duizend leden de grootste Nederlandstalige vereniging in Spanje.

In 2012 was Hans Wohl de gelukkige. Hij is initiatiefnemer van het wandelevenement Marbella 4 Days Walking dat dit jaar in oktober alweer voor de vierde keer plaats gaat vinden.

Supporters

 

Wie het jaarlijks terugkerende fenomeen van de Marbella Dutch Business Club een warm hart toedraagt én zelf ook gasten en zakenrelaties wil uitnodigen, kan supporter worden. Supporters ontvangen elk zes uitnodigen en krijgen exposure in alle communicatieve uitingen die verband houden met de Haring Party, zoals uitnodigingen, mailings, bevestigingen, persberichten naar (inter)nationale media en nieuwsbrieven.

De supporters worden ook tijdens en na het evenement op verschillende manieren ‘bedankt’ voor hun steun , want voor wat hoort wat. Meer informatie? Kijk op de website van de Marbella Dutch Business Club.

Dit vind je misschien ook leuk