Rafael Nadal grote kanshebber op eindzege Wimbledon 2014

door admin
Rafael Nadal grote kanshebber op eindzege Wimbledon 2014

Op het aankomende Wimbledon 2014 wordt hij gezien als een van de grote kanshebbers op de eindzege. Nadal maakte dertien jaar geleden op een Future-toernooi in Spanje zijn professionele debuut. Deze debuutwedstrijd ging nipt verloren tegen landgenoot Guillermo Platel. Zijn definitieve doorbraak kende ‘Rafa’ twee jaar later in 2003. In april van dat jaar bereikte hij voor het eerst de top 100 en twee maanden later stond hij in de derde ronde op het magische Wimbledon.

Zijn eerste Grand Slam titel behaalde Nadal tijdens zijn debuut op Roland Garros in 2005. Ook de daaropvolgende drie jaar zou de Spanjaard onverslaanbaar blijven op het Parijse gravel. Zijn eerste, en tot nu toe enige, nederlaag leed hij in 2009. In de vierde ronde van de Open Franse Tenniskampioenschappen werd hij verslagen door hardhitter Robin Soderling uit Zweden.

Naast al zijn successen op het gemalen baksteen, heeft Nadal ook al veel titels behaald op een andere ondergrond. In september 2010 voltooide ‘Rafa’ als jongste tennisser ooit zijn ‘Career Slam’, door in New York de US Open op zijn naam te schrijven. Eerder was hij ook al de sterkste op Wimbledon en de Australian Open.

 

Veertien Grand Slam titels

 

Op dit moment heeft de 28-jarige Nadal 64 ATP-titels op zak en was hij daarnaast ook nog eens 28 keer verliezend finalist op een tennisevenement. Onder deze 64 toernooizeges vallen ook zijn veertien Grand Slam titels. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is won hij op de Olympische Spelen in Beijing een gouden medaille en maakte hij deel uit van het Spaanse team dat de Davis Cup veroverde in 2004, 2008, 2009 en 2011.

 

Awards

 

Naast alle toernooititels heeft de Spanjaard ook een groot aantal awards in ontvangst mogen nemen. Nadal won de ATP Newcomer of the Year (2003), ATP Most Improved Player (2005), de ATP Player of the Year (2008, 2010 en 2013), de Stefan Edberg Sportsmanship Award (2010), de Arthur Ashe Humanitarian of the Year (2011) en de ATP Comeback Player of the Year (2013).

Gezien al zijn prestaties gaat Nadal hoe dan ook de boeken in als één van de meest succesvolle tennissers aller tijden. Maar zover is het nog lang niet. ‘Rafa’ is pas 28 jaar en daarom is het aannemelijk dat we zeker nog een aantal jaar mogen genieten van zijn goede spel en vele rituelen!

Dit vind je misschien ook leuk