Nederlandse ondernemers in Spanje zijn optimistisch

door admin
Nederlandse ondernemers in Spanje zijn optimistisch

Waar zo veel zakenmensen samenkomen is er wel even tijd voor wat gekeuvel, maar het uitwisselen van tips en nieuws over nieuwe bedrijven en vastgoedmogelijkheden overheerst de gesprekken onder de brandende julizon.

Er is een einde gekomen aan de uitstroom van Nederlanders uit Spanje en er worden weer huizen gekocht. En daar wordt cash voor betaald want de banken in Nederland geven nog steeds geen hypotheken af voor huizen in Spanje. 

Frisse wind

“Ex-ondernemers en directeuren brengen hun winst niet meer naar de bank of beurs maar investeren die nu in voornamelijk vastgoed. Je merkt het overal, na de jarenlange somberheid is het alsof de lente is aangebroken. Er waait een frisse wind en mensen zijn weer optimistisch. En de investeerders zijn bij Euro Economics altijd van harte welkom voor de begeleiding in de Nederlandse taal van hun activiteiten in Spanje waaronder vastgoedtransacties.” aldus Barbara Ingenbleek, directeur van de Euro Economics vestiging in Marbella. 

‘Zonder stress’

Oprichter Jeroen Oskam was ook dit jaar weer speciaal voor deze gelegenheid uit Barcelona gekomen. “Altijd als ik hier kom vraag ik me weer af waarom ik niet vaker naar de Costa del Sol kom. Prachtige provincie, fijne stranden en interessante steden. En ondanks dat er hier een relaxte vakantiesfeer hangt wordt er toch hard gewerkt, zonder de stress die je in Barcelona voelt” vertelt hij. 

‘Gezellige middag met landgenoten’

Succesvol onderneemster Kristel Schoeman-Daneel (Woodfactory) wilde dit jaar perse aanwezig zijn. “De enige keren dat ik tegenwoordig een bar of restaurant van binnen zie is wanneer we er onze steigerhouten meubels afleveren, het was hoog tijd om een gezellige middag met landgenoten door te brengen.”

Peter Jongmans is ook weer terug in Marbella. Hij werkte in Den Haag als ambtenaar van de Tweede Kamer voor de 50+ partij en nu de opsplitsing van de partij is afgerond heeft hij weer tijd om in zijn tweede huis te vertoeven. 

Nieuw Nederlands tijdschrift

Dat Marbella dé plek is waar de Nederlandse ondernemerszin altijd aanwezig is blijkt wel uit het feit dat er na de zomer weer een nieuw tijdschrift op de markt komt. Peter Roos is de drijvende kracht achter het glossy magazine, Especial Life. Hij wordt daarbij voor de inhoud bijgestaan door Telegraaf-correspondent Jeroen van der Weijden.

Het wordt een tweemaandelijks magazine waarin Nederlanders en Belgen aan de Costa del Sol centraal staan. “Als we een verhaal publiceren over een wit dorp dan zal dat het verhaal zijn van iemand die daar woont. We willen de sociale band tussen mensen hier versterken”, vertelt Peter. Om daarbij niet afhankelijk te zijn van drukwerk komt er ook een interactieve website en er zijn plannen om een radiostation op te richten.

Terwijl er een aangenaam briesje vanaf de zee bij Garum binnenwaait die de laatste klanken van de muziek gespeeld door de groep Carly meeneemt, gaan de gasten langzaamaan weer naar huis, gastvrouw Barbara en haar man Jan tevreden achterlatend.

Dit vind je misschien ook leuk