Boodschappen doen alsof je in Nederland bent

door admin
Boodschappen doen alsof je in Nederland bent

Torremolinos werd zo’n beetje als eerste ontdekt door de Nederlandse toerist in Zuid-Spanje aan het einde van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het toen nog pittoreske, charmante vissersplaatsje met witte huisjes en prachtige verlaten stranden, oefende een ongekende aantrekkingskracht uit op mensen die rust, zon, strand en ontspanning zochten. In het kielzog van deze pioniers volgden de decennia erna massa’s mensen die ervoor zorgden dat het nu een van de bekendste kustplaatsen van Spanje is. 

Nederlandse supermarkt

Nog steeds oefent Torremolinos een grote aantrekkingskracht uit op de Nederlandse toerist, en dat zagen ook Dries en Anita 19 jaar geleden toen ze besloten een supermarkt met uitsluitend Nederlandse producten te openen in het hartje van de wijk La Carihuela, namelijk in het bekende Carihuela Park Palace, waar jaarlijks talloze Nederlanders hun vakantie doorbrengen of komen overwinteren. 

Groothandel Nederlandse producten

Voor drop, pindakaas, lekker Nederlands brood, haring, sauzen en soepen, Oosterse producten, vleeswaren en talloze andere producten in vele varianten kun je er nog steeds terecht. Inmiddels heeft zoon René het team versterkt. Hij heeft de leiding over groothandel Holandalucia, die levert aan horeca-zaken door heel Spanje. ‘Eet je ergens een wit puntje met leverworst, dan is de kans heel groot dat dat bij ons vandaan komt’, verduidelijkt Anita.

Brood, kaas en vleeswaren

‘We bakken nu ons eigen brood en hebben een kaasafdeling in plaats van de vleeswarenafdeling. Vleeswaren snijden we zelf en verpakken we, zodat klanten niet meer hoeven te wachten terwijl wij het nog moeten snijden, dat wordt erg gewaardeerd ,merken we’. 

Informatie

Het Kruideniertje is dagelijks geopend van 9.30 tot 17.30 uur. In de zomermaanden kun je er ook op zondag terecht van 8.30 tot 13.30 uur. Wil je vooraf zaken bestellen of meer weten bel dan met +34 952 050 585, stuur een e-mail aan info@hetkruideniertje.com of kijk op HetKruideniertje.com. Je kunt voor de laatste aanbiedingen Het Kruideniertje ook volgen via Facebook

Dit vind je misschien ook leuk