Steun Wereld Diabetes Dag

door admin
Steun Wereld Diabetes Dag

Specsavers biedt klanten gratis gezonde tussendoortjes aan en verstrekt informatie over diabetes en de mogelijke consequenties voor de ogen.

Gratis oogmetingen

Daarnaast bieden ze gedurende de maand november gratis oogmetingen aan, die de tekenen van diabetische retinopathie kunnen bespeuren. Deze aandoening is van invloed op het zicht wanneer bloedvaten in het netvlies zijn beschadigd door schommelingen in de bloedsuikerspiegel, met permanente blindheid als gevolg. Als dergelijke symptomen tijdens de oogmeting worden geconstateerd, wordt men doorverwezen naar een dokter voor verdere testen en behandeling.

Gratis diabetes onderzoek zonder afspraak

In samenwerking met de La Cala de Mijas Lions Diabetic Support Group zal er in de Specsavers winkel in Fuengirola op 14 november 2014 van 10.00 tot 13.30 een diabetesonderzoek-evenement plaats vinden. Het is gratis en iedereen is welkom. Tijdens het evenement zal een gekwalificeerde verpleegkundige bloed afnemen door middel van een simpele vingerprik om zo eventuele symptomen van diabetes op te kunnen sporen. Een afspraak is niet nodig en het resultaat wordt onmiddellijk bekendgemaakt. Indien positief, zal de patiënt worden doorverwezen voor medisch advies.

Ontdekken in vroeg stadium helpt

Dit type onderzoek kan pre-diabetes en diabetes bespeuren, een aandoening met wereldwijd meer dan 170 miljoen patiënten en met onder andere blindheid als mogelijk gevolg. Niet alle diabetes veroorzaakt blindheid, maar het is belangrijk om regelmatig op controle te komen en uw ogen te testen zodat mogelijke problemen of veranderingen in de gaten kunnen worden gehouden. De meeste aandoeningen kunnen worden behandeld mits ze in een vroeg stadium ontdekt worden, want als het zicht eenmaal verloren is, kan deze niet meer worden hersteld.

Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag (WDD) wordt ieder jaar op 14 november onder leiding van de Internationale Diabetes Federatie (IDF) gevierd. Het betrekt wereldwijd miljoenen mensen en vestigt de aandacht op problemen die van essentieel belang zijn voor deze aandoening en zorgt er mede voor dat diabetes in de schijnwerpers blijft. Specsavers Opticiens zijn toegewijd aan het bestrijden van voorkombare blindheid en het bewust maken van belangrijke gezondheidskwesties. Zij ondersteunen de Wereld Diabetes Dag 2014 daarom met trots.

Ga voor meer informatie omtrent gezondheid van de ogen en diabetes naar www.specsavers.es of bezoek uw dichtstbijzijnde winkel op 14 november.

Dit vind je misschien ook leuk