Het hoe en wat rond het verzekeren van je auto in Spanje

door admin
Het hoe en wat rond het verzekeren van je auto in Spanje

De WA-verzekering verzekert je tegen de schade die je toebrengt aan derden of eigendommen van derden. In Spanje wordt dit een ‘Seguro a terceros’ of ‘Responabilidad Civil’ genoemd. De schade aan je eigen auto valt niet binnen deze dekking.

WA-plus in Spanje

Wil je ook zaken als bijvoorbeeld diefstal, ruitbreuk, brand en total loss verzekeren, dan kun je kiezen voor WA Plus. Dit is de basis WA verzekering aangevuld met een extra dekking voor bovengenoemde zaken. Je kunt ook kiezen voor alleen een extra dekking tegen bijvoorbeeld ruitbreuk. Bij een WA Plus verzekering is er geen sprake van eigen risico.

All Risk verzekeren in Spanje

Tot slot kun je je auto in Spanje nog All Risk verzekeren. Deze ‘Seguro a todo riesgo’ dekt alle schade bij een ongeval, bij diefstal of bij brand en ook de schade die je toebrengt aan je eigen voertuig. De verzekeraar vergoedt de volledige reparatiekosten of de marktwaarde van dat moment.

Eigen risico in Spanje

Bij een all risk verzekering kun je kiezen welk bedrag je voor eigen risico wilt nemen. Dit maakt je premie lager. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Aangesloten Spaanse garages

Alle Spaanse autoverzekeraars werken samen met vaste garages. Je kunt er baat bij hebben de reparaties aan je auto uit te laten voeren door die aangesloten garages vanwege de volgende voordelen:

  • Je krijgt vanaf dag één vervangend vervoer, indien beschikbaar bij de betreffende garage.
  • De buitenkant van de auto wordt schoongemaakt.
  • Je krijgt 2 jaar garantie op de reparatie van het voertuig.
  • In enkele gevallen kun je korting krijgen op de reparatie van andere schade dan die waar je oorspronkelijk voor komt.
  • Bij bepaalde maatschappijen en in sommige gevallen kun je 20 procent korting krijgen op het eigen risico wanneer je auto All Risk is verzekerd.
  • Kleine reparaties kunnen zonder tussenkomst van een expert van het verzekeringsbedrijf worden uitgevoerd

Je krijgt vaak een voorkeursbehandeling ten opzichte van andere klanten die niet horen bij de samenwerkende  verzekeraar.

Verzeker je auto via Hypotienda

Hypotienda heeft al jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen in Spanje. Je wordt zo gewenst in het Nederlands te woord gestaan. Verzeker je je auto via Hypotienda, dan kun je rekenen op de volgende voordelen.

  • Wegenwachtservice is standaard inbegrepen vanaf 0 km. Dus start de auto niet, dan kan deze door de sleepdienst naar de gewenste garage worden gebracht (deze service heeft geen invloed op de no-claim).
  • Met een dekking voor schade aan je autoruit kun je deze gratis bij Carglass of soortgelijke bedrijven laten repareren. Loop je de autoruitschade op in een ander land dan in Spanje dan kun je de ruit laten repareren en de factuur naar Hypotienda sturen, zodat de kosten door de verzekeraar zullen worden vergoed.
  • Opgebouwde no-claim jaren in Nederland zijn ook in Spanje geldig. Hypotienda neemt deze mee in de offerte, waardoor deze extra scherp kan zijn.
  • Ben je al verzekerd, maar wil je kijken of je bij een andere autoverzekeraar beter af kunt zijn? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Hypotienda en stap dezelfde dag nog over.

Voor meer informatie over autoverzekeringen bij Hypotienda, klik hier.

Dit vind je misschien ook leuk