Belangrijk bij een zorgverzekering in Spanje

door admin
Belangrijk bij een zorgverzekering in Spanje

Als je in Spanje werkt of een uitkering ontvangt van de Spaanse overheid ben je automatisch verzekerd via de Spaanse publieke zorgverzekering van de Seguridad Social. Voor wie dat niet is of wie kiest voor extra zekerheid naast de publieke zorg zijn er talloze aanbieders van particuliere zorgverzekeringen. Deze bieden doorgaans een uitgebreidere dekking en een meertalig artsennetwerk. Bovendien kun je je in privé-klinieken laten behandelen.

Acceptatieproces

In dit verband dien je rekening te houden met het feit dat de Spaanse aanbieders van particuliere zorgverzekeringen een acceptatieproces doorlopen en niet zomaar iedereen als klant accepteren. Of je wordt geaccepteerd of niet baseert de zorgverzekeraar doorgaans op je medische geschiedenis en je leeftijd. Op basis van die geschiedenis kan de verzekeraar bovendien besluiten een bestaande of reeds genezen aandoening of ziekte uit te sluiten. De meeste verzekeraars hanteren eveneens een eindleeftijd voor het afsluiten van een zorgpolis.

Schok

In Nederland zijn we gewend dat iedereen geaccepteerd wordt. Daardoor kan het voor naar Spanje emigrerende Nederlanders een grote schok zijn als blijkt dat ze helemaal niet in aanmerking komen voor een particuliere zorgverzekering in Spanje. Helemaal als je als immigrant niet kunt terugvallen op de publieke zorg op basis van een uit Nederland verkregen pensioen of uitkering.

Bewijs

Bijkomend feit is dat je tegenwoordig een bewijs moet kunnen leveren dat je in Spanje verzekerd bent om een residentie in Spanje aan te kunnen vragen. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van je situatie vóórdat je naar Spanje verhuist. Neem hiertoe vrijblijvend contact op met Hypotienda. Het Nederlands sprekende personeel van dit kantoor in Marbella bemiddelt al jarenlang tussen Spaanse verzekeraars en hun (potentiële) klanten door heel Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk