Wandelvierdaagse Marbella en Agua de Mijas ondertekenen akkoord

door admin
Wandelvierdaagse Marbella en Agua de Mijas ondertekenen akkoord

De filosofie van M4DW is namelijk dat er waar mogelijk gekozen wordt voor bedrijven uit de regio om op die manier de plaatselijke economie te stimuleren. Bovendien hoeven de producten dan van minder ver te komen en wordt er minder CO2 gegenereerd bij het vervoer.

Hoewel de wandelaars zelf verantwoordelijk zijn voor hun watervoorziening heeft de organisatie besloten om ook dit jaar weer een waterstand op de route te plaatsen. “De wandelaars zullen bij de start een flesje water ontvangen, verder op de route kunnen ze het lege flesje inleveren en een nieuwe krijgen, op die manier kunnen we meteen het plastic gescheiden inzamelen. Buiten dat zijn er ook voldoende bars en restaurants op de route waar mensen wat kunnen eten en drinken. Met al deze voorzieningen moeten problemen door uitdroging en flauwte zeker voorkomen kunnen worden” aldus Hans Wohl.

Limiet aan deelnemers

M4DW begon in 2011 met 658 deelnemers en in 2014 waren dat er ruim 1.900. Voor de lustrumeditie is een limiet van 2.500 deelnemers gesteld zodat het niveau van alle voorzieningen gegarandeerd blijft. Tot op heden hebben zich al twee keer zo veel mensen ingeschreven als afgelopen jaren en de organisatie verwacht dat de deelnamebewijzen allemaal al in de voorkoop verkocht zullen zijn. Het is niet verplicht om alle vier dagen mee te lopen, wandelaars kunnen zelf het aantal dagen kiezen. Inschrijven kan via www.marbella4dayswalking.com.

Dit vind je misschien ook leuk