Succesvol lustrum voor de Euro Economics zomerborrel

door admin
Succesvol lustrum voor de Euro Economics zomerborrel

Het was de vijfde keer dat partner Barbara Ingenbleek deze borrel organiseerde en er werd dit jaar zelfs gedanst! De Spaanse Costa’s zijn geliefd bij de Nederlanders, volgens de officiële cijfers wonen er rond de 46.000 Nederlanders en nog eens 30.000 Belgen in de diverse kustplaatsen.

‘Doe maar gewoon’

Marbella heeft de naam de stad van luxe te zijn waar botox, dure auto’s en golf overheersen. Veel van de Nederlanders die hier wonen, bezitten inderdaad een set golfclubs die in een dure auto naar de golfbaan wordt vervoerd, maar de Nederlandse mentaliteit van ‘doe maar gewoon’ blijft de overhand houden. In de omgeving van Marbella zitten veel (ex)ondernemers die genieten van de Spaanse zon en in hun vrije tijd vaak actief betrokken bij het opzetten van nieuwe activiteiten. En waar Nederlanders wonen zijn ook Nederlandse dienstverleners actief en Euro Economics is een belangrijke dienstverlener in Spanje.

Vertrouwen

“Een bijeenkomst als deze is een goede gelegenheid om onze klanten te bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons stellen” zegt gastvrouw Barbara Ingenbleek. Ruim honderd mensen kwamen naar het restaurant Garum aan de Paseo Marítimo in Marbella. Na vier weken met temperaturen van rond de veertig graden was het met een aangename dertig graden prettig toeven vlak bij het strand. Er werden nieuwtjes uitgewisseld over familie, vrienden en zaken, hier en daar werd de economie en de politieke situatie in Spanje besproken maar het was vooral gezellig. Aangezien het de vijfde keer was dat de zomerborrel plaatsvond was er een officieel moment voor een speech, daarna werd er voor het eerst in vijf jaar gedanst op de live muziek van het Duo Carly.

Elke plaats hebben klanten andere behoeften

Jeroen Oskam, oprichter van Euro Economics, kwam speciaal over uit Barcelona om eens persoonlijk kennis te maken met de klantenkring in Marbella. “We hebben kantoren in onder andere Girona, Barcelona en Madrid en in elke stad zijn de Nederlanders anders en vragen andere diensten van ons. In Barcelona begeleiden we veel midden- en kleinbedrijven op de Spaanse markt en in Madrid zitten de grote internationale bedrijven die aan de Spaanse fiscale en boekhoudkundige wetten moeten voldoen en ons daarvoor inschakelen.”

Dienstverlening voor bedrijven en particulieren

Volgens Barbara Ingenbleek die het kantoor van Euro Economics in Marbella runt, maken zowel bedrijven als particulieren van hun dienstverlening gebruik. Zij richt zich voornamelijk op de fiscale en juridische aankoop- en verkoopbegeleiding van vastgoed, de afwikkeling van erfenissen, belastingaangiften voor niet-residenten met vastgoed in Spanje en het voeren van boekhoudingen van vastgoedvennootschappen. Het kantoor in Marbella verhuist eind september overigens naar een nieuw kantoor aan de Avenida Jacinto Benavente 23.

Dit vind je misschien ook leuk