Lezing Mathijs Bouman in Villa Gadea in Altea op 5 februari 2016

door admin
Lezing Mathijs Bouman in Villa Gadea in Altea op 5 februari 2016

In navolging van een succesvolle lezing aan het begin van 2014 in Marbella (Costa del Sol), waar hij uit de losse pols en met veel humor de complexe economische situatie van de laatste jaren besprak, heeft Alex Spanje de econoom opnieuw uitgenodigd om zijn licht te laten schijnen over (macro) economische factoren die belangstellenden meer kader kunnen bieden voor hun beleggingsactiviteiten.

2016, herstel of krach?

Europa herstelt en Nederland loopt eindelijk weer eens voorop. Het werd tijd ook! Maar het herstel is nog maar net begonnen of de eerste tegenslagen dienen zich al weer aan. China vertraagt, Brazilië zit in een recessie. Rusland in een depressie. De Amerikaanse economie lijkt te haperen, maar de Fed overweegt toch de rente te verhogen. Dieselgate bedreigt de roestvrijstalen reputatie van de Duitsland, onze belangrijkste afnemer. Hoe goed staan Europa en Nederland er nu echt voor? Waarom is de beurs zo nerveus? Wat doen olie en de dollar? Mathijs Bouman heeft heus niet alle antwoorden, maar doet graag een poging om de zaken op een rij te zetten.

Heldere uitleg over economie

Mathijs Bouman is beurscommentator bij RTL-Z, wordt regelmatig geraadpleegd door RTL Nieuws en is vaste columnist van het Financieele Dagblad. Bovendien is hij regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door, RTL Late Night en andere actualiteitenprogramma’s. Daarnaast geeft hij op regelmatige basis lezingen over allerhande onderwerpen binnen de economie. Bouman staat bekend om zijn heldere uitleg over economische vraagstukken.

Mathijs Bouman in het kort

Na zijn promotie in 1998 werkte Bouman als onderzoeker en docent aan de UvA, de VU en de Universiteit Leiden. Daarna ging hij de journalistiek in, onder meer als adjunct-hoofdredacteur van het zakenblad FEM Business. Tussen 2003 en 2005 werkte hij bij de Nederlandsche Bank. In 2006 verscheen zijn boek ‘Hollandse Overmoed — Hoe de beste economie van de wereld ontspoorde’. Een jaar later was hij betrokken bij de vertaling van Alan Greenspans biografie ‘Een Turbulente Tijd’.

In 2009 en 2011 werkte hij met Coen Teulings, directeur van het Centraal Planbureau, aan een boek over de kredietcrisis, getiteld ‘De Grote Recessie’ en een boek over de eurocrisis, ‘Europa in Crisis’. Hij schreef in 2010 ‘De Elektrische Spijkerbroek en andere avonturen in de economie’, een boek vol aanstekelijke verhalen over de rafelranden van de economische wetenschap. In 2013 won Bouman de ‘Gouden Stier’ voor beste financieel commentator. Volgens de website PeerReach is hij, in de categorie ‘Finance’, de meest invloedrijke twitteraar van Nederland. Op de Twitter Top-100 van de Volkskrant staat hij op #23.

Praktische informatie

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze exclusieve lezing, waaraan geen kosten zijn verbonden en die begint om 15.30 uur. De locatie is Villa Gadea in AlteaSchrijf u dus op tijd in via de website van Alex Spanje, door een e-mail te sturen of door te bellen met (+34) 952 924 011. 

Dit vind je misschien ook leuk