Zon, rust, natuur en privézwembad in hartje Andalusië

door admin
Zon, rust, natuur en privézwembad in hartje Andalusië

Denk daar bij aan eindeloze natuur, prachtige steden zoals Granada met het Alhambra, Córdoba met de Mezquita, Sevilla met het Alcázar en Málaga met al zijn musea. Deze zijn allemaal als dagtrip vanuit elk vakantieverblijf te bezoeken.

Privézwembad

Voor wie helemaal niet zo actief wil doen, blijken de onderkomens meer dan geschikt te zijn om er gewoon in de buurt te blijven. Aangezien het kwik in Zuid-Spaanse binnenland rustig boven de 40 graden Celcius kan stijgen, beschikt elk vakantiehuis van de familie Keeler over een privézwembad.  Dit is leuk voor kinderen, maar ook broodnodig voor enige afkoeling als de velden met olijfbomen rond de huisjes zinderen van de hitte.

Koel

Omdat de vakantiewoningen allemaal van oorsprong Andalusische woningen of boerderijen zijn, die het stel zelf verbouwde en aanpaste aan de mogelijke wensen van Nederlandse vakantiegangers, zijn ze goed bestand tegen de hitte en is het er binnen aangenaam koel dankzij dikke muren en kleine ramen. Ze beschikken over gratis Wifi, televisies en compleet ingerichte keukens.

Wandelingen

In de buurt liggen schilderachtige witte dorpjes en vanuit elk huisje kun je direct te voet de omgeving verkennen. Herman en Angela kunnen je alles over wandelingen in de buurt vertellen en hebben zelfs enkele routes uitgezet. In het naburige dorpje doe je dan je boodschappen of bestel je een ‘menu del día’. In deze streek krijg je vaak ook nog een gratis tapa als je in een bar een tapa bestelt.

Strand 

Om de natuur, ruimte en rust af te wisselen, is een ritje naar de kust van Granada prima te doen. Hier kun je de badplaatsen Salobreña, Almuñecar of Nerja bezoeken. Bij de laatstgenoemde plaats liggen ook de beroemde grotten van Nerja.

Eigen karakter

Elk vakantiehuis heeft een geheel eigen karakter. Dit kun je terugvinden in de naam. Zo kun je kiezen uit vakantiehuis De Beek, Salamander, Ritas Chalet, Boerderij de Molen, De Toren, Zon en Uitzicht of het Erf. Wil je meer weten over een specifiek vakantiehuis, kijk dan even op de website Welkom in Andalusië. Via talloze foto’s en zelfs video’s krijg je een goede indruk van wat je kunt verwachten. Hier vind je tevens meer informatie over de prijzen en huurvoorwaarden. De huisjes zijn officieel geregistreerd als vakantieaccommodatie bij de regionale autoriteiten.  

Vakantiehuis De Molen

Zelf mochten wij een weekend verblijven in vakantiehuis De Molen. Dit enorm sfeervolle pand temidden van eindeloze glooiende olijfboomgaarden met wijds uitzicht, sprak ons vanaf het eerste moment erg aan. Binnen bestaat de woning uit allemaal knusse ruimten zoals een eetkamer, een salon, een bargedeelte en een gezellig ruime keuken. Drie slaapkamers bieden plek aan zes personen.

Zwoele zomeravond

De patio voor de ingang is heel beschut, schaduwrijk en biedt genoeg privacy en sfeervolle verlichting om eindeloos te genieten van de zwoele zomeravonden onder het genot van een wijntje en wat kaarslicht. Het zwembad ligt iets hoger naast de patio en beschikt zelfs over genoeg ligbedden voor de hele familie, speelgoed voor de kinderen en biedt heerlijke verkoeling. Wie op zoek is naar rust en ontspanning krijgt dat hier. ’s Nachts is het er stiller dan stil. Voor boodschappen en dergelijke ligt het dorpje op 2 kilometer afstand.

Onvergetelijke vakantie

Herman en Angela Keeler hebben als enige doel dat de vakantie van hun gasten onvergetelijk wordt. Op supergastvrije wijze en met een aanstekelijk enthousiasme werden we ontvangen en kregen we alle informatie die we nodig hadden. Op de website vind je veel informatie over plaatsen in de buurt, over niet te missen bezienswaardigheden, over wandelroutes, excursies en andere bijzondere trips. Een echte aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk